Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba el.energie

Od: mmmal odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Najde se tu někdo, kdo vytápí dům přibližně 4+1 elektrokotlem, používá bojler na ohřev teplé vody, dále používá elektrospotřebiče v domácnosti, které jsou dnes běžné - myčka, pračka, mikrovl.trouba atd. Jaká je přibližná roční spotřeba el.energie?

Díky za info

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dost těžko se trefit do spotřeby.
Chybí např. počet bydlících, nebo kvalita izolací, velikost ztrát v závislosti na materiálu zdiva, nebo lokalita, větrný sever pod horami, nebo jih v nížině v závětří, předpokládaná teplota v bytě, a další věci, které odběr energie ovlivňují.
I kdyby se ozval někdo se stejným či podobným vybavením jako máte Vy, může být rozdíl

hlucha*
hodnocení

0x

Bydleli jsme rok v bytě 3+1 s elektrokotlem do radiátorů + bojler + el. kamna + myčka + všechno ostatní a i při snaze ušetřit byla spotřeba šílená, a to jsme měli denně asi 18 hodin nočního proud... ten rok nás na elektrice vyšel přes 60 tisíc, takže jsme odtaď utekli jinam.

ivo®
hodnocení

0x

Mám nízký domek u FM,vytápěná plocha asi 100m2,izolace polystyrénem,vše na elektriku,vaření plyn...20 hodin levná sazba, 2 dospělí a pes,před zaizolováním spotřeba cca 4000 /600 kwh,teď trochu méně ,nestěžju si...

hodnocení

0x

Rodinný domek přibližně 4+2, 4 dospělí a 2 děti. Vše na elektřinu. Spotřeba je závislá na tuhosti zimě. Při tuhé zimě spotřeba 30.000kWh a při mírné zimě jako byla letos 24.000kWh.

mmmal
hodnocení

Děkuji všem za zajímavé názory.

Přeji pěkný den

takjan*
hodnocení

0x

Moc hezký. Co brání udělat odečet každých 14 dnů? A to snímání impulsů z elměru mám asi dva roky, ukazuje okamžitý odebíraný výkon a spotřebu za poslední hodinu. Další informace jsem nějak nepotřeboval. Cena asi 500,- + práce, to je ale koníček. Jo a měřím spotřebu bojleru samostatně..

hodnocení

0x
Každý večer si najdu minutu a zapíšu stav elektroměru (zvlášť nízký a vysoký tarif) do aplikace k tomu určené - v mobilu. Vidím tak v grafu i tabulce jak denní spotřebu, tak průměr za týden, měsíc, rok. Je to užitečné a hlavně zadarmo.
adbed*
Máte můj obdiv, většina lidí by to nedokázala, každý den ve stejný čas opisovat elektroměr. Zřejmě jste starší člověk a váš zvyk nechcete měnit. Nic proti tomu, pokud vám to vyhovuje, ale pro mě to je ještě málo detailní. Nevidíte, kdy, co a jak během dne spíná, co běží trvale a kde je okamžitá spotřeba. Pro mě je lepší energie měřit průběžně Graf na obrázku vám dá o provozu bojleru mnohem víc informací a možná byste na něm našel i možnosti pro zlepšení.
Spotřeba el.energie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]