Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Díra od ptáků v zateplení

Od: roman13* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Strakapoud nám vykloval do zateplení RD otvor asi 5x5 a jiný pták si uvnitř udělal nepravidelný otvor velký asi jako PET láhev. Četl jsem návod o vyříznutí, vložení kostky EPS, stěrka, perlinka, fasáda. Ale tak bych vyřezával zbytečně velký kus fasády, než je otvor. Mohl bych to vyplnit montážní pěnou? A na ni pak stěrku, perlinku... Děkuji za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Otvor vyčistíte, vypěníte jakoukoliv pěnou, zbytek oříznete, přelepíte lepidlem, opravíte omítku do ozdobného tvaru, aby to (ne)bylo moc vidět. Někdo udělá na onom místě obrazec, aby nebyla vidět oprava.

doplněno 09.05.15 11:58:

Podle velikosti, obvykle stačí jen lepidlo.

roman13*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, ještě prosím otázka, jestli lepidlem myslíte stěrku s perlinkou, nebo něco jiného?

doplněno 07.05.15 22:32:

Teda myslím stavební lepidlo a bez perlinky?

joudic*
hodnocení

0x

ano penou, pro dobry pocit kupte tu drazsi zateplovaci do -20C, stejne vam bude stacit 500 - 750ml a to stoji 2 kila :) Uz jsem o tom cetl, je to vtipne, podle me se tam ten ptak zase vrati :))

hodnocení

0x

Ale však vyřešte pouze čtverec cca 20x20 a přilepte nízkoexpanzní pěnou!Normální by nabyla a bylo by víc škody jak užitku:)

hos
hodnocení

0x

Na pěnu zapomeňte. Resp. si na mne za 2 roky vzpomenete...

joudic*

pena nemuze byt na vzduchu... zavrena zazdena pena (perlinka+lepidlo), peclive vybrana (dovolim si oponovat p Cukrarovi) a bude to v naprostem poradku... cenove rozdily jsou minimalni

doplněno 09.05.15 14:23:

milan, no oponuju v tom, ze ne jakoukoli penu, ale priplatit si 50 za lepsi penu :)

diesel, mozna jste me nepochopil, ja rikam, ze penu ano a zazdit :) nicmene nezadelana pena umira zrejme i bez toho aniz by se k tomu dostalo svetlo, kdyz jsem koupil dum musel jsem jedno okno prepenit jak to bylo spatne (byl kolem okna rantl z desek, ale vzduch k tomu mohl) podle okna tipuju 5-8 let stari peny, normalne se sypala a okno hybalo

Joudiči-jak na vzduchu?Pěny degradují ne vzduchem ,ale plsobením UV záření,navíc pokud to tazatel dotáhne až do konce,tzn zastěrkuje a přetáhne barvou-nedostane se tam ani UV záření ani vzduch!

Romane-ano normální stav lepidlo,pokud možno i perlinku a pak barva.Osobně jsem toto opravoval tak,že jsem obrousil (odstranil i barvu)přejel lepidle a perlinkou aby byl přesah a pak sjel celý čtverec barvou,žel úplně jiný odstín,s tím že se bude renovovat celá barva,je to již 3 roky a nic.

doplněno 08.05.15 11:23:

Hosi-proč zapomnět na pěnu?napište či popište co to za dva roky způsobí!

Joudic, klidně oponujte, al v čem?

doplněno 09.05.15 20:06:

Joudic, asi jsem měl napsat jakoukoliv stavebni pěnu, nikoliv pěnu, třeba na holení. Omlouvam se za nepřesnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]