Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natírat / nenatírat teakový nábytek?

Od: jana87 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, koupila jsem si teakovou lavici, která není nijak ošetřená. Nevím, zda ji natřít olejem či nechat tak, jak je. Máte někdo zkušenost s tímto dřevem? Bude na terase, která není krytá. Předem díky za Vaše názory.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

1x

Teaková lavice jistě byla velmi drahá a proto by nebylo dobré ji pokazit najakým nevhodným nátěrem. Na tento druh dřeva nabízí například Pechar oleje s německou kvalitou Saicos, například s odstínem 0118 Teak pro terasy, zahradní nábytek a další dřevěné prvky. Drahý, ale se zaručenou kvalitou. Obrázek viz například pechar.cz/... . Olej je dobrý, ale není věčný, po několika letech nebo podle stavu dřeva a vystavení povětrnosti, zejména sluníčku i dřív, třeba po každé zimě nebo před zimou je dobré napuštění zopakovat.

Případně se prodávají tvrdé voskové oleje, víc je na internetu.

hodnocení

0x

nevím jak kvalitní výrobek máte, ale koupil jsem zahradní nábytek z tropického dřeva v Jysku a po 5 letech se láme jak z překližky. Krásný povrch tropického dřeva najednou odhalil ve zlomu dřevo v barvě lípy. Jako tropické mi skutečně nepřijde.

Každopádně jakékoliv ošetření povrchu olejem je vítáno kvůli slunci a vodě. První rok je to většinou zbytečné, ale každý další už potřeba. Buď na konci sezóny před uskladněním nebo na začátku hned po vytažení ven.

jana87
hodnocení

Kvalitu zatím nemohu soudit, ale je z Mountfieldu, tak se uvidí. Díky

paw*

neni drevo jako drevo. I v tech tropech maji lepsi a horsi. Tu se to prodava jako nejaky nobl nabytek,a le ono zadne drevo na vetru/desti neni vecne. Snad az na dub, ktery zcerna a kameni.

hodnocení

0x

Za me natirat. Napustit teakovym olejem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]