Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava wc banální problém

Od: freq odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

Potřebuji opravit protékající záchod,ale mám banální problém že nemohu za nic sundat ten kovový kroužek který drží splachovadlo.Není to za co chytit.Zkoušel jsem přes hadry a tak ale nic.Není na to nějaký fígl?

Předem díky.

Je to tento dvoj-splachovač

Oprava wc banální problém

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

páčením vytáhnout vnitří tlačítko a následně přes hadr a třeba siko kleštěmi odšroubovat kroužek s pravým závitem...a nebo jen šroubovat, vnitřní tlačítko lze pak někdy i lehce sundat

@repkin byl rychlejší

doplněno 05.05.15 20:01:

těsnění bývá gumové? mezikruží, někdy je znečištěné usazeninami z vody a stačí sundat, očistit a namontovat zpět, ale záleží na stavu, v horších případech pomůže výměna těsnění; o jaký typ splachovače se jedná? není na něm nic bližšího?

doplněno 05.05.15 20:04:

možná půjde nahradit tímto

vodoobchod.cz/...

kdo je výrobcem nádržky, kompletního WC?

doplněno 05.05.15 20:15:

nebo jako náhradu použít toto

sagittarius.cz/...

freq
hodnocení

Díky chlapi,já byl zvyklej u starších wc že se nejdřív oddělal ten kroužek.

freq

Typ jsem tam nenašel,ale našel jsem na netu toto jestli to je ono,nezdá se mi to zcela

dumtechno.cz/...

...Zkusil jsem to pootočit a vyndat,ale vadí tam ty"lanka"bojim abych to neurval.Poradte trochu.

myslim že by mohlo stačit to vyčistit.

ono to obvykle poměrně dobře drží, je třeba použít rozumnou sílu, Jika to má podobné, dole takový bajonet a taky to chtělo nebát se...při nejhorším nakonec nový...ale snad vydrží i při větší síle...

repkin*
hodnocení

0x

Musí se nejdřív vyndt tlačítko, ten kroužek kolem je s vnitřem připevněn tuším plastovým šroubem. vodoobchod.cz/...

doplněno 05.05.15 12:30:

V pohodě, nic se neděje, mě se to taky kolikrát stalo u jiných věcí, dlůežité je nic neodlomit. Rádi jsme poradilli. ;)*placni**pivo*

doplněno 05.05.15 20:07:

dobře píše nonek, vyndat a vyčistit, protéká protože tam jsou usazeniny, možná zkusit i vyčistit nádobu na vodu jinak samozřejme jde koupit nový vypouštěcí ventil, cena cca od 80,- do 250,-Kč

freq

Opět zdravím,tak jsem hajzlík rozdělal a je tam ventil který jsem nikde neviděl.Tak sem dávám foto jestli se dá vůbec u nás koupit.Závada je jasná,jak jsem na něj přitlačil se shora tak voda přestala protékat.Tak že nedoléhá.Navíc na něj už asi nájemník předemnou navázal sklenici aby byl těžší.

Tak co by jste mi doporučili:vyndat vyčistit,koupit nový-jestli se tedy dá.Typové označení jsem na něm nenašel.

Předem díky.

Oprava wc banální problém #2
Oprava wc banální problém #3
Oprava wc banální problém #4

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
po různých zkušenostech s pokusy o opravy, čištění a pod. si dovolím dát radu následující - vezměte fotky, které jste dal sem (v mobilu, ve foťáku) a ukažte je v prodejně se sanitární technikou - oni vám podle toho doporučí náhradu. Na opravy se vykašlete - je jednodušší (a hlavně rychlejší) vyměnit celé vnitřnosti než se doslova peklovat s opravami, protože výměna je poměrně rychlá, kdežto opravy jdou většinou stylem - tohle jsem opravil a zlobí zase tohle atd - prostě většinou nekonečná pohádka a výsledkem nejistým.
Jen si dovolím poznamenat k možnosti náhrady - tyto vaše vnitřnosti jsou poměrně drahé, měnil jsem tahle dvoučinný splachovač udělaný na principu krátké zmáčknutí - krátké spláchnutí, dlouhé zmáčknutí - dlouhé spláchnutí s cenou cca 150,-Kč, takže je jen na vás co si jako náhradu vyberete.

repkin*

myšleno start-stop tlačítko (jednotlačítko)

ronyx*

jj, správně, jinak proč mít dvě tlačítka, když stačí jedno

freq

Asi to koupím,tak že vycvaknout a vytáhnout?Nový zas jenom zacvaknout?

Jde hlavně aby seděl rozměr dole a abych to protáhnul vrškem keramickýho krytu? jinak je to asi jedno.Plus výška aby seděla.

repkin*

Pokud Vás nic nehoní, že to musíte mít teď hned, tak si ráno skočte do OBI nebo podobného marketu popř. prodejny sanity a podívejte se, případně se zeptejte, jak je to tam udělaný, ale mělo by to jít pouze systémem výměny kus za kus.

falcon-jihlava.cz/... mělo by to být zespodu nádrže přichycené tou "matkou"z plastu

doplněno 05.05.15 20:56:

falcon-jihlava.cz/... tady je to vidět, mělo by to být obdobné

jiripolak
hodnocení

0x

Je to úplně jednoduché je potřeba zastavit vodu spláchnout a podržet stlačený gombík v dolní poloze potom se dá poistný kroužek vytočit buď rukou a nebo zevnitř je otvor a pomocí šroubováku se sním dá otočit pak to už pújde rukou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]