Nejste přihlášen/a.
Mám problém s bublajícími odpady. Odpady začaly bublat po po letech používání a nevím, jak se toho zbavit. Umyvadla odtékají bez problémů, vytvoří se nádherný vír a voda rychle odteče. Zkoušel jsem protažení odpadů pérem, ale nepomohlo to. (dostal jsem se až do stoupačky) Pokud pustím vodu do koncového umyvadla, tak po odtečení nasaje vzduch a následujíci umyvaldlo začne velmi hlasitě bublat.
Díky za rady
Dobrý den, máte vlastní septik nebo je odtok do kanalizace? Pokud máte septik, tak není již hodně zaplněný? Má septik (nebo stoupačka) odvětrávání? Zdravím!
doplněno 03.05.15 18:22:Hm, tak, dříve to bylo dobré, nyní už není a odpady máte čisté. Odhaduji to na nefunkční odvětrání stoupačky (klapka nebo komínek).
doplněno 03.05.15 18:34:No, ale nějaký problém s tlakem (přetlakem) to asi bude. Snad Vám to řekne přesněji někdo jiný.
Je to panelákový byt. Pokud odšroubuju sifon od vany, který je na rouře, do které odpaní roura od umyvadel ústí a vodu pustím, tak se to na problému neprojeví. K bublání dochází jen na konci odtékání (po odtečení vody)
doplněno 03.05.15 18:32:Na stoupačku bych to netipoval, protože když odstraním sifon od vany, který je vyústěn do stejné roury jako odpadní roury od umyvadel, tak se to na problému neprojeví (odpady umyvadel bublají dál). Tím, že osdtraním sifon vany, tak si vzduch může do stoupačky jak chce.
teto problém jsme tu řešili už několikrát. Odpadní trubka musí mít odvětrání, lidově zvané smraďák, Toto odvětrávání není až tak moc nutné kvůli odvětrání zápachu. Je nutné hlavně proto, že padající voda sebou bere vzduch a ten se musí někudy přisávat. Když je ucpaný smraďák, pak se vzduch do trubky nepřisává smraďákem, ale přes odpady. No a pak probublávají sifony v umyvadlech.
Vylezte na střechu a zkontrolujte jak na tom odvětrávací trubky jsou. Jestli jsou průchozí a jestli vám v nich nehnízdí vrabci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.