Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na názory na realizaci venkovních schodů z terasy na zahradu. Schodiště je složeno z železných nosných profilů, na kterých jsou přikotveny jednotlivé schody. Jelikož se mi smrkové jž bortí, mám vplánu vyrobit z bukových fošen, vstupní materiál o síle 50 mm. Rozměr schodu je 1000 x 30 x cca40-50 mm. Počet 9 ks.
A teď v čem si nevím zatím rady. Schodiště není kryté, takže, déšť, sníh, vítr a pod.A nevím, zda schody dělat klasicky z více kusů, spojovat na vložené pero, či rybku nebo bleskspoj a lepit polyuretanovým lepidlem D4, nebo z jednoho kusu.Pokud budu spojovat, hrozí možná časem ohledně na venkovní prostředí povolení a zatékání do spár.(může se stát).Při udělání z jednoho kusu mám strach, že se takový schod zkroutí. Schod bude přichycen k profilu čtyřmi šrouby.
Prosím o rady, nebo vlastní názory. Děkuji.
H.
Zdravím,
kromě dřeva se nabízí ještě třeba
- pororošty v různých rozměrech
- náhrada dřeva plastem - stupnice udělat buď z latí (lavičkových/... nebo z desek - teoreticky by to mělo být takřka věčné
Nechceš si to rozmyslet a neudělat to schodiště z něčeho jinýho? Dřevo na tyhle podmínky opravdu není nejlepší nápad. A je vcelku úplně jedno, jestli to bude smrk, buk či dub. Borovice je třeba úplnej nesmysl. Jinak, samonosný dřevěný stupně by měly být silný minimálně 50 mm.
Jinak, je vidět, že o tom něco málo víš. Každá varianta má svý výhody a nevýhody, nehledě k tomu, že shánět hezký široký fošny, ze kterých uděláš stupně široký 30 cm bude dost náročný. To aby jsi měl fošny široký minimálně 70 cm.
Osobně bych sháněl něco kovovýho pozinkovanýho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.