Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekektroinstalace v koupelně

Od: zbynek1* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, že se nesmí vést kabely v určitých zonách koupelny je mi jasné, ale chci se zeptat zda tato zóna platí i z druhé strany? Např. mezi koupelnou(vanou) a pokojem je příčka a chci vést kabel v tomto pokoji právě v té příčce kde je zrovna z druhé strany ta vana. Je to možné? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

4x

Zóny v kupelkách jsou spíš o umístění spotřebičů či přístrojů (světla, ventilátory, vypinače, zásuvky...). Tahání kabelů se to netýká, to patří spíš do elektrikářské rutiny. A už určitě není žádné omezení na prostory za koupelnou.

stonek*
hodnocení

4x

Jedná se o dvě různé zóny, kabely pod omítkou se umisťují do instalačních zón (koupelna nekoupelna), spotřebiče a přístroje (zásuvka vypínač atp.) nad omítkou se v koupelně umisťují do bezpečnostních zón. Často se tyto pojmy pletou a spojují.

hodnocení

0x

Z druhé strany si veďte cokoliv a kamkoliv. To už není prostor koupelny.

zbynek1*
hodnocení

No já jsem čerpal z tohoto tzb.fsv.cvut.cz/...

a tam píší že: "V zónách 0,1,2,3 nesmí vést žádná vedení napájející jiné místnosti !"

Mohu tedy pod obklady nebo za vanou tahat nějaké vedení?

doplněno 02.05.15 20:37:

Nebo v těchto zónách lze vést pouze přívod ke spotřebičům které spadají pouze do této místnosti?

repkin*
hodnocení

0x

Kabely můžete vést kdekoliv bez ohledu na cokoliv, jde o to, že ty zařízení a spotřebiče nesmějí být v těch určitých zónách, tzn. zásuvky, vypínače, ventilátory apod. Ve zdi pod omítkou můžete mít cokoliv ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]