Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, že se nesmí vést kabely v určitých zonách koupelny je mi jasné, ale chci se zeptat zda tato zóna platí i z druhé strany? Např. mezi koupelnou(vanou) a pokojem je příčka a chci vést kabel v tomto pokoji právě v té příčce kde je zrovna z druhé strany ta vana. Je to možné? Děkuji
Jedná se o dvě různé zóny, kabely pod omítkou se umisťují do instalačních zón (koupelna nekoupelna), spotřebiče a přístroje (zásuvka vypínač atp.) nad omítkou se v koupelně umisťují do bezpečnostních zón. Často se tyto pojmy pletou a spojují.
No já jsem čerpal z tohoto tzb.fsv.cvut.cz/...
a tam píší že: "V zónách 0,1,2,3 nesmí vést žádná vedení napájející jiné místnosti !"
Mohu tedy pod obklady nebo za vanou tahat nějaké vedení?
doplněno 02.05.15 20:37:Nebo v těchto zónách lze vést pouze přívod ke spotřebičům které spadají pouze do této místnosti?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.