Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nova matrace

Od: ruzenka04* odpovědí: 32 změna:
Dobrý den. S manželem jsme si koupili postel do ni matrace. Máme je týden a já jsem se ještě nevyspala jak je tvrdá. Je potřeba si asi zvyknout. Otázka je jestli si zvyknu když mám skoliosu zad. Co stim? Zkusit prodat na inzerát? Kdybych ji chtěla vrátit do obchodu bylo by to drahé. A obchody nábytku matrace zpět neberou.to by muselo byt koupeny po internetu kde je 14 dění lhůta na vrácení.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jituullka
hodnocení

1x

ahoj,kup si vrchní matraci z paměťové pěny od dormea. Cena do 3000. Také jsme to takto vyřešili. je fajn,výšku má 6 cm.A pokud dojedou kamarádi tak na ní spí na zemi. Prostě tu tvoji a na ni tu 6cm.

faithoncemore*
hodnocení

1x

Tuhle nyny vrchní matraci zakupte a bude Vám skvostně:

jysk.cz/...

doplněno 18.05.15 16:25:

Koupila jsem ji všem z rodiny.

Jojo, to je ona. Mám ji i na široké posteli. 150 x 200cm. Je skvělá!

doplněno 19.05.15 06:40:

Včera jsem ji viděla v Kauflandu, ale za kolik, to nevím. V Jysku je jistá.

faithoncemore*

Že jo :) ..ráno ani nechce člověka pustit do práce :)

ruzenka04*
hodnocení

Dobrý večer. To koukam jako blázen ze by stačila jen tloušťkou 4cm. Ani není dráha. Takže příští měsíc jdu koupit a pak napiši.

doplněno 18.05.15 21:05:

Aha tak že na další měsíc nemůžu čekat akce je jen do 27.5.

faithoncemore*

No ony ty akce se v Jysku opakují, tak zhruba za dva za tři měsíce bude zase nějaká podobná...ale je to dobrý kup. Jednou jsem chtěla ušetřit a koupila jsem na gauč jinou "placičku" (tak tomu říkáme), přes internet, ale to byl jen obyčejný molitan v pěkném potahu, nic moc. Kdežto tahle vrchní matrace z Jysku je fakt kvalitní a velice příjemná. Dokonce bych řekla, že spaní na tvrdé matraci s touhle měkoučkou věcí navrch je mnohem pohodlnější než spaní na střednětvrdé matraci.

ruzenka04*
hodnocení

Děkuji moc. Už se Těšim az si tuto věcičku koupim.Protože ta naše matrace je na nic.zkoušela jsem i molitan a je k ničemu. Je to jako bych tam nedala nic.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, no, ale říká se, že na bolavá záda je správné spát na tvrdém. Pokud jste dosud spala jako "princezna na hrášku", tak se nemůžete divit. Já myslím, že si zvyknete. Co manžel?

Ten spí dobře? Zdravím!

doplněno 01.05.15 08:14:

No, vidíte - Vy si budete stěžovat 2 - 3 týdny a potom si zvyknete také. Horší je zvyknout si na nové zuby .

doplněno 01.05.15 08:21:

No, tak se podložte nějakou prošívanou dekou nebo molitanem - a postupně si zvykat.

ruzenka04*
hodnocení

Manžel si stěžoval 2- 3 dny a říká ze si zvykne.
ruzenka04*
hodnocení

Kéž by.Ale když postel s matracemi dovezli malovali jsme a já jsem 2 noci spala u děti na novém matrací 2 noci a vyslala jsem se. Jak jsme ji šupili do postele konec.Manžel říká ze je to tím ze je to narvany v tom rámu postele tak nemá kam uhnot.Tak čekat až povolí obojí postel i matrace.Asi nejsem trpělivá.
pohanka*

Pokud máte špatný rozměr matrace a je do rámu velká, a nebudete chtít podle rady níže matraci prodat, tak zkuste obal rozepnout. Předpokládám, že máte na obvodu zip, mají to snad už všechny kvalitní matrace, manžel ať vezme nůž /řezačku/ a milou matraci po krátké nebo dlouhé straně ušmikne. Prostě tak, kde se Vám nevejde, pokud máte toto vysvětlení, že nemá kam matrace uhnout. Někam si to neumím představit, ale když to píšete. Obal matrace pak opět navléknete a uvidíte, jestli to pomůže. Prostě bych se snažila nějak si pomoci. Buď to půjde anebo ne. Až po vyčerpání těchto možností bych šla pro novou.

ruzenka04*
hodnocení

Zkusim.Molitan jsem zkoušela ten není poznat.jako by tam nebyl.zkusim deku.díky.

lucie*
hodnocení

0x

Já osbně bych si nezvykla(jsem na matrace vybíravá:))a matraci bych nekoupila přes inzerát.Přece jenom člověk neví jak dlouho jí ti lidé používali...ta nedůvěra by tam byla.Asi byste jí museli nabídnout o dost levněji,ale zkusit můžete.Podejte inzerát,třeba do místních novin,na net...a já bych tam napsala "nevhodný dárek".S tím vrácením máte pravdu,stejně by vám řekli,že jste měli čas si věc vyzkoušet a nic vám nevezmou.Taky záleží jestli máte pod matrací pevný rošt.Kdyby jste měla pružný,tak to poležení bude zase jiné.Třeba vyměnit rošt,pokud to jde,ale jestli je matrace hodně vysoká nemusí to pomoct.Takže buď se pokusíte si zvyknout nebo jí levněji nabídnete na prodej.

ruzenka04*
hodnocení

Ano matrace je vysoká.Já si myslím taky že na inzerát ji nikdo nekoupi.zkusit to mužů.Tak jak ji dlouho používají od toho jsou papíry s datem koupení.To je jedno. To by bylo na dlouho. Děkuji za odpověď.

hodnocení

0x
Vzhledem k tomu, že matraci nemáte možnost vrátit, tak zkuste ještě vydržet. Pokud si ani po měsíci nezvyknete, pak asi matraci opravdu jedině zkusit prodat přes bazar.
Nicméně při skolioze se matrace doporučují právě tužší.
doplněno 01.05.15 08:34: Na chatě máme starou tvrdou postel. I na zemi ve spacáku oproti ní, člověk spí na měkkém a na zvyknutí vždy potřebuji týden :) Ještě vydržte a pak uvidíte..
ruzenka04*
hodnocení

Tchyně mě říkala že si zvykala rok.To je přectava rok. Já bych ji vyhodila a dala si tam sned molitan nebo co.

hodnocení

0x

Když to nebudete umět vyřešit, poohlédněte se po, nevím, jak se tomu správně říká. Kdysi se tomu říkalo čabraka. Je to taková jako žíněnka z paměťové pěny, cca 8-10cm vysoká, která se dává na madraci, pod prostěradlo. Ta je úžasná. Mám ji už nějaý rok na tvrdé madraci. I dcera se skoliozou páteře ji má a velice ji chválí. Mladí ji dali pryč, že je na ně hodně měkká a teplá. ;) Jen je to zase věc na věci a kapku je to vidět. Ideální by bylo, dát ji pod povlak na madraci. Ale to nejde.

doplněno 01.05.15 10:59:

Růženko, Jitulka píše totéž. No a co, že bude vysoká. Já jsem si nechala dělat vysokou postel ze dřeva a na ní je vysoká madrace. Dobře se z ní vstává, když mě bolí v zádech.

ruzenka04*
hodnocení

To bych asi byla jak princezna na hrášku plno madraci na vysoko.Matrace je 20cm když dam ještě 8 to byde výška. Zas kdyby to problém vyřešilo.
ruzenka04*
hodnocení

Dobrý večer. Normálně jsem na metu zadala jak pišete Čabraka a vypadli me podložky na matrace. Ani nejsou drahé. Koupim a pak nápišu jak to dopadlo.
ruzenka04*
hodnocení

Dobrý den. Kupovali jste si čabradku po internetu? Nebo v obchodě. Vzpomenete si kolik stála? Já se už bojím co koli aby to nebylo zase nevyhovující.

No právě, říká se jim všelijak. Zajděte do Jysku. Tam je mívají nejlevněší a také akce mívají velice často.

moula*
hodnocení

0x

Lehněte si na starou matraci !

ruzenka04*
hodnocení

Nemám starou. Měli jsme čalouněnou postel s pružinama.

olinus*
hodnocení

0x

Dobrý den,

škoda, že jste nenakoupili u spisladce.cz/... mají tam možnost výměny matrací do 30 dnů od převzetí, což je výhoda, pokud se stane, že matrace nevyhovují. Já si naštěstí pořídila napoprvé dobře a teď spim naprosto bez buzení. Co se týče tvrdých matrací, říkali mi na prodejně, že né vždy je na tyto problémy tvrdá matrace dobrá. Řešili jsme matraci pro babičku, která má obdobné problémy. Co Vám doporučil doktor?

ruzenka04*
hodnocení

Neradila jsem se s doktorem. V obchodě jsem si matrací zkoušela ale par minut a cela noc je rozdil. Takže budu muset něco vymyslet.
olinus*

Dobrý den, tak pak zkuste, jak již Vám tu někdo doporučoval, použít na matraci topper z paměťové pěny. Mělo by to minimálně zpříjemnit, ale člověk osobně nemá zkušenost, jen z doslechu. I tak doporučuji prodejnu, kde jsem pořizovala já, zprostředkují v téhle oblasti téměř vše, ale to asi nejen tam.

pohanka*
hodnocení

0x

Růženko, pořiďte si na novou matraci tzv. ,,topper,,. Měkká, přispůsobivá Visco-topper a druhá je ze studené pěny stabilní a pružná. Takže možná pro Vás by byla vhodná ta první varianta. Jsou vysoké od 4cm do 8cm. Jsou i různé velikosti. Vše najdete na ,,Kika,, a mají právě slevy na tyto produkty. Ale jak zde již někdo napsal, matrace se kupují osobně a poleží se na nich ještě v obchodě a delší dobu, toto se nedá uspěchat, vždyť na tom spíte až osm hodin a při nemoci celý den. Zkuste i ty topper - chrániče vyzkoušet anebo prostě kupte pouze pro sebe kvalitní a pohodlnou novou matraci. Investujete do svého zdraví. A tu svou i když se ztrátou zkuste prodat apod. Dobrá firma na matrace je Purtex.

Ty lamelové rošty, máte je nebo nemáte? Zkuste i tyto změnit.

ruzenka04*
hodnocení

Děkuji všem rad se tu sešlo dost. Podíváme se co půjde cenové. Protože dat 3000 za další madraci je dost zkusim něco na ni. Rošty máme lamelové.
pohanka*

Lamelové rošty se dají upravit na požadovanou tvrdost a měkkost, jsou tam takové jezdítka oblasti zad a beder, zkuste s nimi posunovat a rukou zkoušejte, jak se lamely chovají. V nějaké pozici budou pružnější, tudíž se matrace trošku i prohne.

hodnocení

0x

Já jsem se na tvrdé matraci trápil 10 let a nezvykl jsem si. Pak jsem si koupil novou, ó ta úleva. Dnes bych už neváhal a být na vašem místě, koupil bych bez váhání novou. Uvědomte si, že v posteli trávíte skoro polovinu času z celého dne a to se vyplatí.

ruzenka04*
hodnocení

No jo ale kde vzít zbytečný 2-3 tistce. To není žádná sranda. Nakonec to tak nějak dopadne. Jakoujte koupila? Lina pěna pur pěna nebo kdoví jak se jmenuji.

moula*
hodnocení

0x

Zajeďte si do prodejny Jysk a tam vás nechají ležet na různých matracích třeba 4 hodiny na každé !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]