Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavebni povoleni na rekonstrukci

Od: bibi37* odpovědí: 11 změna:

ahoj ,budeme rekonstruovat dum.strechu,okna,fasadu.dozvedela sem se ,ze musime mit povoleni,nebo alespon ohlasku,jakpa to dlouho trva,nez se to vyridi? mame uz totiz na vse objednavku a s rekonstrukci se zacne v pulce cervna.dekuji predem za info *jasne*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
V ideálním případě je to vyřízeno za týden.
bibi37*
hodnocení

dekuji a kdyz budeme pote rekonstruovat vnitrek,bude take potreba ohlaska,nebo povoleni?*sok*

Záleží co vše budete dělat.Pokud nebudete zasahovat do nosných konstrukcí a nebudete měnit vnější vzhled domu, pak je to běžná oprava a údržba.K tomu nepotřebujete nic.
bibi37*
hodnocení

chteli by sme ubourat kus nosne zdi vevnitr,takze na to je tedy potreba povoleni a z venku bude dum taky vypadat trosku jinak.ted ma na sobe takove sokly,ktere se fasadou zarovnaji a okna budou trosku jinak recena prickama

Podle mne stačí i ohlášení stavby, stavební povolení nutné nebude.Ale na SÚ Vám to řeknou přesně co požadují.
bibi37*
hodnocení

Zitra tam zabehnu,plati se za to?

Za informaci ne.
webbiecz*

slovní spojení "v ideálním případě" je na místě. Když si vzpomenu na tu ježibabu, která seděla v kanceláři, ze které jsme potřebovali razítko na stavební povolení a později ještě na ohlášku, jímá mě hrůza ještě dneska. Všude jinde pohoda jazz, tady to byl očistec. Ale pokud vím - už je v důchodu, takže rozhodně nechci strašit :))

Ano, právě proto jsem psal "v ideálním případě".
V tom nejméně ideálním resp.katastrofickém se to může táhnout téměř nekonečně dlouho.

hodnocení

0x

No pokud budete zasahovat do nosné zdi,mnohem důležitější než nějaké povolení je vyjádření odborníka (statika).

bibi37*
hodnocení

ok,dekuji za info

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]