Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cim srovnat betonovou podlahu v panelaku?

Od: marfi78 odpovědí: 11 změna:

Dobry den, mam dotaz, po likvidaci bytoveho jadra v panelaku, potrebuji srovnat betonovou podlahu cca 2,5 na 1,6 m v tlousce od 2mm do 2 cm, co na to pouzit za smes a pripadne jakou penetraci? Pak na tom bude dlazba, dekuji..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

Velmi by vám pomohlo kdyby jste použil vyhledávání na tomto serveru. Řešilo se to několikrát.

Na váš problém je toto řešení:

Kupte polymerickou penetraci, pytel betonového potěru a malý pytlík(5kg) lepidla na dlažbu.

Rozředit penetraci v poměru 1:10 a štětkou nanést na stávající podklad. Rozmíchat betoonový potěr do konzistence těsta a vybetonovat požadovaný prostor a nedělat si vrásky s místy která nejdou vyrovnat betonem. Rozmíchat cementové lepidlo na řídkou kaši a touto kaší vyrovnat zbylé nerovnosti. Když se to provede precisně, tak můžete dávat po třech až čtyrech dnech jakoukoliv finální úpravu...

marfi78
hodnocení

Diky moc, hledal jsem, ale asi jsem nepouzil to spravne vyhledavaci slovo..

hodnocení

0x

Použijte samonivelační stěrku a současně s ní zakupte i patřičnou penetrační látku - prodejce jistě poradí. Polévejte nadvakrát, 2cm je docela dost (bude určitě uvedeno v návodu)

marfi78
hodnocení

Diky za rychlou odpoved, shanel jsem nejake informace a sterka je pry jen na mensi srovnani (2mm na 2m), spis jsem tedy myslel nejaky betonovy poter, ale nevim jestli je to dostacujici podklad pod dlazbu.(bez sterky).

Mrkněte se sem:
search.seznam.cz/...
Pořiďte stěrku dle své potřeby, jsou i na 10 či 15mm...

hodnocení

0x

klidně můžete použít samonivelačku NC 510 od 2mm do 15 mm. Cena za kilo zhruba 14Kč bez DPH a ceníková cena. Sleva dle místa nákupu a množství. Spotřeba 1,64 kg na jeden milimetr. Bylo by vhodné se domluvit s prodejcem, že si koupíte o nekolik pytlů více a pak vrátíte zbytek. Není nic horšího, nežli se strachovat o to, zdali budou pytle stačit. Penetrace je rovněž podle druhu použité směsi, v tomto případě PGM.

Samozřejmě nerovnost do 1 cm lze srovnat i lepidlem. Vždy je to od názoru a o ceně.

marfi78
hodnocení

Diky za rady, asi pouziji prece jenom ten poter, je to ze 3/4 2cm hloboke, jen v koute se to zveda az k tem 2mm. Zapadlo by tam moc te drahe sterky, oproti poteru.

Jen se jeste zeptam, az na tuto podlahu budu stavet pricku Ytong 7,5cm mam mezi podlahu a Ytong neco dat nebo muzu stavet primo na sebe?

potěr bude vždy levnější, páč to takto nelze rovnat. Potěr zase nebude tak držet při vrstvě 0,2-0,5 cm!

marfi78
hodnocení

Rozumim, pokusim se tu zvyseninu jeste snizit tak abych na to dostal alespon cca 1cm poteru.

na jeden cm potěr už ne, ale lepidlo, jinak se bude drolit

technikjirik*

Pokud je to bytové jádro v bytovce či paneláku tak tam nemusíte dávat nic, ale osobně doporučuji vložit nějakou měkkou dilataci. Já preferuju korkový pás. Dost to eliminuje účinky přenášeného zvuku v konstrukci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]