Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebovala bych poradit s výběrem materiálu sedačky. Chtěla bych rohovou sedačku, která se dá rozložit, ale nevím jestli koženou nebo látkovou. Kožené jsou sice drahé, ale asi více vydrží. Látkové jsou zase levnější a prý už jsou látky dost odolné. Máte s tímto nějaké zkušenosti?Konkrétně jsem si vybrala tyto sedacky
http://www.nabyteknet.cz/kozene-sedaci-soupravy/10354-sedaci-souprava-rohova-l-p-rozkladaci-kuze-ekokuze-cokoladova-paso.html http://www.nabyteknet.cz/levne-rohove-sedaci-soupravy/12075-sedaci-souprava-rohova-leve-provedeni-rozkladaci-latka-cerna-ares.html
Kterou z nich byste mi doporučili? Mám dvě malé děti a s manželem počítáme, že se do 10 let přestěhujeme z bytu do baráčku, kam si asi pořídíme jinou...Děkuji za odpověďi Pavla
Máme koženou, rodiče shodou okolností taky (jen mnohem déle než my). Vypadá pořád velmi pěkně (a to jsou v obou rodinách velcí psi, kteří na sedačku lezou), údržba jednoduchá (jen to čas od času naplácám přípravkem na kůži). Je pravda, že se v obou případech jednalo o hodně drahou sedačku, nešli jsme do těch levnějších. Takže to by taky mohl být jeden z faktorů Jak tu někdo psal, že v zimě studí a v létě se lepí, tak já takovou zkušenost nemám.
Asi bych volila podle toho, co se vám víc líbí. Pokud kůže, berte kůži, pokud hadr, berte hadr (i tyhle sedačky mohou být pěkné). Pokud se do 10 let chystáte stěhovat a víte, že si pak do baráčku pořídíte novou sedačku, tak bych to teď asi tak moc neřešila a koupila bych něco, co mě nebude mrzet za pár let poslat dál
Mám dobrou zkušenost s mikroplyší - 8 let ok. Brácha měl koženou sedačku, za půl roku reklamoval a musel dodávat i znalecký posudek - bylo to na dlouho, ale nakonec vyhrál. Koupil za polovic také s mikroplyší...
Pokud jste zvyklá na potahy, vemte látkovou a pár potahů, které budete pravidelně prát...
eko kuže i textil je podle mě na stejné úrovni.Od známých vím,že životnost je stejná.Já mám IKEAckou koženou,ale vyšší třídu,je to kůže s reliéfem,není hladká,ale "krokodýlí" a nedá se srovnat s levnějšími verzemi s hladkou kůží.Vybírali jsme hlavě kvůli kočkám a dětem,ať se snadno čistí.U eko kůže hrozí,že Vám nevzhledně poraská,takže bych volila textil,i když taky to není co bývalo a textil se hůře vyčistí(záleží jaké máte děti)Když textil,volila bych světlejší,přece jenom prach,vlasy...půjdou vidět.
Máme jednu koženou, kupovali jsme ji kvůli snadné údržbě - pro psy ideální, chlupy na tom nedrží a špína se snadno otře mikroutěrkou. Nicméně na sezení je to v zimě studené a v létě se člověk přilepí. Naštěstí jsme ji koupili přes Aukro za pár šupů, a máme ještě jiný sedací nábytek. Nejraději mám mikroplyš, dobře se to čistí a dobře se na tom sedí nezávisle na sezóně.
Takže pokud nemáte zvířátko, tak spíš koukejte po něčem látkovém, ideálně s nešpinivou úpravou; nejpraktičtější je středně světlá barva, nebo vzoreček, z těch tmavých, jednobarevných budete pořád obírat drobky, vlasy, a každý flek hodně vynikne.
Pokud bych si kupoval novou sedačku (a jak to tak vypadá, v dohledné době na ni asi dojde), tak pokud budou stačit prachy, chci kůži. A opravdovou, ne nějakou náhražku. Především kvůli trvanlivosti a údržbě.
Ti, co říkají že v zimě studí a v létě lepí, máte OPRAVDU kůži a ne nějaké eko šméčko?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.