Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Potrebovala bych kovovou konstrukci stinidla, Presne tohle: http://smallbathroomideas.us/wp-content/uploads/2015/03/diy-burlap-covered-lamp-shade.jpg
na zadnem eshopu jsem to nenasla, pouze cele stinidlo (s latkou atp.), coz akorat navysuje cenu, takze to kupovat nechci. Pripadne, kdybyste mel nekdo tip, jak takovou konstrukci vyrobit nebo jestli vam naahodou nelezi na pude a za dobrou cenu byste jej neprodali
Zdravím,
vyrobit lze i doma celkem jednoduše - zakoupíte si svářecí drát o průměru 1,6mm, kleštěma z něj nastříháte potřebné díly a ty následně spájíte na měkko - takže klasicky cínovou pájkou.
Drát výše uvedený jde poměrně dobře tvarovat i v rukách, takže není problém z něj konstrukci vyrobit. Kruh můžete stočit třeba okolo klasického kuchyňského hrnce.
Já bych skočil do klempířské dílny, na zakružovačce stočil dva kruhy, jeden menší, jeden větší, a tři čtyři pět kousků rovného drátu na spoje, podle velikosti, z tenčího drátu ty dva kroužky na upevnění na žárovku. Plamenem mosazí spájet, stříknout po odmaštění bílou barvou...
Pokud to neumíte, resp. nemáte možnost, zkuste nějakého zámečníka, udělá to za chvíli. Podle přání a na potřebnou velikost. Zaplatíte, možná méně než za stínidlo s látkou.
Vyrobil jsem jich dost, ale největší problém VŽDY byl se stínidlem. Trefit správnou velikost, úhly a aby to i vypadalo... Kupte i se stínidlem, bude to přesné. Za materiál, práci s ohýbáním a letováním, nervy s pasováním látky, bude to možná dražší...
Ten svářecí drát moc cínováním držet nebude...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.