Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vakuovačka, koupit/nekoupit a jakou?

Od: athenaise* odpovědí: 4 změna:

Zdravím rádce a rádkyně. Měl by někdo radu a zkušenost s vakuováním potravin do mrazáku? A hlavně jakou vakuovačku koupit?

Je jich na trhu fakt dost a ráda bych znala kritéria, podle kterých bych měla vybírat. Nemyslím design, ale třeba cena/užití. Vím, že vysoká cena kolikrát nekoresponduje s užitím. Díky všem. A.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den,já mám asi 5 let vakuovačku a je to opravdu užitečná věc,nejen na zamrazování.Vše co by se vám v lednici zkazilo vydrží mnohem déle.První jsem koupila v Lidlu-silver crest,cca 700 kč,dodnes se mi na ní práší v komoře,byla naprosto k ničemu.Druhou jsem si pořídila v německu-gastroback,stála něco přes 3000 kč,ale nelituji,je to vážně pomocník.

Mám k ní i nádoby,takže polévky,omáčky můžu také vakuovat,folie k ní jsou sice taky dražší,ale jsou pevné,ne jako ty šusťáky k té z Lidlu,dají se použít i na sous vide.Když bych to zpětně sečetla,co jídla jsem díky ní uchovala,vyplatí se.

Vakuovačka, koupit/nekoupit a jakou?
athenaise*
hodnocení

Díky Marečku, taky jsem na ní koukala na Heurece. Právě že se cenově pohybují od +-1000-4000,-.

Zastávám názor, že není umění koupit drahou věc a dobrou. Ráda bych ale věděla, zda existují i varianty (zlatá střední cesta) že umí to samé jako ty nejdražší. Ale fakt dík, juknu pořádně, co to všechno umí a uvidím.

hodnocení

0x
Vy už asi svou vakuovacku máte, ale třeba to pomůže jiným. Vakuovacka z Lidlu je super kup a hodně lidí si s ní vystačí. Ti co jí používají intenzívně ji po roce či dvou mění za výkonnější modely.
Mě osobně zaujala značka Maxxo se kterou jsou dobré zkušenosti a už je celkem rychlá. Mají více modelů za různou cenu. Od 1300 do 3000.
Vakuovačka, koupit/nekoupit a jakou? #2

staraid
hodnocení

0x

Také se přidám radou pro druhé. Mně vakuovačka z Lídlu funguje víc jak 10 let a to mám 400 l mrazák, takže je co vakuovat. Nekupuji ani drahou folii do ní, ale obyčejné sáčky určené k mrazení potravin, kam do okénka mohu napsat o co jde a datum.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]