Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chtěl bych se zeptat jestli se dá na dřevo natřené luxolem natřít bezbarvý lak který se ředí ředidlem C6000.Zajímá mě jesti se to nebude leptat apod. děkuji za odpovědi.
Zdravím,
lepit by to nemělo, ale obávám se, že by se ten nitrolak mohl loupat (praskat), protože je křehčí než syntetický luxol.
Takže bych doporučil udělat si na nějakém zbytku zkoušku touto nátěrovou kombinací a ideáně vystavit ten kousek dřeva přímým povětrnostním vlivů (slunce, déšť) a uvidíte sám, co to bude po čase dělat. Ale takováto zkouška není na chvilku, takže je spíš pro plánovanou obnovu do budoucna.
Ahoj.
Nic nezkoušej a nešpekuluj. Pokud ti ten nátěr Luxolem vyhovuje, tak ho tam nech a jen to podle potřeby přetírej, zase jen tím Luxolem. Když to natřeš, tak 4x, tak se ti to bude i lesknout. Nic se ti nebude loupat, maximálně se to po letech jakoby spráchne. Další nátěr to zase vylepší. Dělám to tak léta Palisandrem a bez problémů to funguje. Kombinace různých druhů barviv, vyvolá vždycky problém.
doplněno 26.04.15 18:17:To nitro je tvrdá barva spíš na plech. Na měkkým to popraská a pak se to po částech oloupe.
pokud já pamatuji, tak se snad doporučuje odstranit předchozí nátěry..ale u luxolu zažraného to půjde jen ohoblovat..
Dík za rady měl jsem na mysli jakože tím nitrolakem se udělá ochranná nepropustná vrstva a ten luxol vydrží dýl pěknej.
Tak to rozhodně ne. Nitrolak je na vnitřní použití. Natři to dvakrát rozložený a potřetí až to bude složený dohromady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.