Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušení dřeva a výroba lodě

Od: dbednarik* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Potřebuju poradit jak správně sušit kládu o délce jednoho metru a na šířku cca 25 cm...

Mám zbavit dřevo kůry? nebo sušit i s kůrou? dřevo budu používat na výrobu malé loďky pro zábavu...

K dispozici mám půdu, skleník...

Jde mi o to aby dřevo co nejmíň popraskalo a aby bylo vhodné pro uměleckou práci :) děkuji moc :))

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rozhodně to oloupej, ale počítej s tím, že popraskání se v žádným případě nevyhneš.

Skleník ne, tam je vlhko. Na půdě bude potřeba zajistit řádný větrání.

dbednarik*
hodnocení

Dobře :) a mám už začít s řezbou? třeba proto aby dřevo méňe popraskalo...?

Jelikož se střed klády sesychá jinak, než kraj, tak by to po vydlabání mohlo praskat míň. Ale praskat to bude v každým případě.

dbednarik*
hodnocení

dobře že to vím :) děkuju ;)

Ono je poměrně zásadní o jaké dřevo se jedná, každé se chová při sesýchání jinak. Nebudu komentovat nápad na loď z jednoho kusu dřeva - vyznám se spíše v nábytkařině. Ale jestli skutečně trváte na sušení celého špalku, bylo by dobré zajistit konce proti trhání, zejména jde li o tvrdé dřevo. Dříve se často používaly kramle, dnes se tam nabouchají styčníkové plechy

obchodprodilnu.cz/...

Ty se požívají proto, že čelní dřevo vysychá rychleji a pokud s tím nic neděláme, celý špaek se roztrhne. Plech zatlučený do čela pak dřevo fixuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]