Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plot - zídka a ohláška?

Od: adamwerner odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat. Mezi domem a komunkací se nachází plocha, která je v mém vlastnictví a nyní slouží jako parkoviště.

Chtěli bychom si to nějak oplotit a vytoviřit si takový "dvorek". Někde jsem slyšel, že na zídku do určité výšky není potřeba ohláška. Je to pravda? Původně jsem chtěl postavit zídku cca 180 cm, aby bylo trochu soukromí vzhledem k tomu, že je to situováno do ulice, ale to mi na policii jednoznačně nepovolí, protože tam mám výjezd z nádvoří a bránilo by to výhledu na vozovku. Vyřešit bych to chtěl (i se sousedem) postavením nízké zídky cca 80 cm a za to vysázet thuje a zformovat je do tvaru zídky. Je to možné? jakou bych měl dodržet vzdálenost zídky od vozovky... Posílám nákres. Děkuji za odpovědi.

Plot - zídka a ohláška?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sos*
hodnocení

0x

Tu změnu ve stavebním zákoně si vykládá každý jinak.Ale protože by mělo být k novému plotu nějaké stanovisko sousedů, bude nejlepší dojít si za technikem na obec a tam se domluvit, popř. si nechat stavbu požehnat. Je lépe jednat s mocnými předem, než později napravovat nějaké opomenutí. Tady budou jen osobní názory a ty jsou vůči úřadu na dvě věci.

uska*
hodnocení

0x

Jelikož váš plot (pozemek) bude sousedit s komunikací, tak bez souhlasu SÚ žádný plot postavit nelze.

adamwerner
hodnocení

Ok, díky za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]