Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna státního bytu za státní

Od: pitr* odpovědí: 6 změna:
Ahoj, chtěl bych se zeptat nevíte zda se dá vyměnit státní byt za státní byt do jiného města?jako to šlo dříve, myslím tak před 15 lety díky za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

layborr*
hodnocení

0x

Všechno jde když se chce , jen bude potřeba souhlas obou majitelů bytu , (tím nemyslím nájemníků ale skutečných majitelů )

pitr*
hodnocení

Já vím když se chce tak to jde, je to státní byt to znamená města ,myslím město za město Mám smlouvu na dobu neurčitou, vím o to bych asi přišel, ale otázka zní jde to měnit město za město, státní za státní? Dříve to šlo nevím Jak teď dříve si člověk sehnal někoho Kdo chtěl to vyměnit, jen se došlo na město.město schválilo a bylo to, tak nevím jestli to ještě teď jde, omluva za pravopis píšu z mobilu,ale snad moji otázku chápete díky
iz*

Jde to stále,

řada obecních úřadů dokonce na svých webech nabízí

ke stažení potřebné formuláře.

Státní lze vyměnit nejen za státní, ale i za družstevní nebo za byt ve vlastnictví. Schválí-li vlastníci (obec/družstvo) výměnu, zůstávají i stejné podmínky nájemní smlouvy (např. zmíněná doba neurčitá).

pitr*
26.04.15 07:47
hodnocení

Díky moc

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Aby poněkud nedošlo k mýlce. Státní byty už nejsou. Jsou to spíš byty obecní. Ty bývají ve správě Bytových podniků, vlasněných Městy, případně Obcemi. Pokud se tito správci-vlastníci dohodnou, je všechno možné. U Družstev, to může platit také.

lucie*
hodnocení

0x

Každé město má své podmínky,třeba u nás to možné není.Město byty poskytuje za "přistoupení k závazku"mají svou cenu ,takže potřebují vydělat a výměny nepovolí,jedině zase za peníze.

Byla jsem ve 2+1 za 30 000kč a kdybych jej chtěla vyměnit za 3+1,tak by je nezajímalo,že už jsem jeden zaplatila a znova bych musela zaplatit 60tis.kč.Výměnu mezi lidmi taky nepovolují.Takže si raději ve svém městě i v tom druhém zajděte osobně zjistit jaké mají podmínky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]