Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou zahradni kulnu - dobre zabezpecenou

Od: kolicek* odpovědí: 16 změna:

Zdravim ve spolek.

Z duvodu snadnejsiho uskladneni veci (detska kola, kocarky, drobne zahradni naradi, gril...) si chce nas 4bytovy cinzak poridit na vlastni oploceny pozemek (v Praze) zahradni kulnu/domek. Koukal jsem na nabidku, a je to docela slabota. Jde mi o to, aby to bylo pokud mozno bezudrzbove, velikost tak 5-7m2 a hlavne pomerne dobre zabezpecene. Tzn. pokud mozno bez oken, ne ze slabeho plechu nebo dreva, ktere kazdy prorizne pricnou pilou. Mate nekdo zkusenosti? Znate nekdo neco na trhu, co by odpovidalo nasim pozadavkum? Cenu az tak moc neresime, ale hlavne bezudrzbovost a bezpecnost. Nasel jsem treba tento domek, ktery se mi libi, ALE ma okno, coz povazuji za velke riziko a zavira se na visaci zamek. Nevim, jak jsou dnes visaci zamky kvalitni, ale aby tam mohl kazdej prijit s klestema a precvaknout to, tak to by se mi moc nelibilo. Budu vdecnej za radu. Diky.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vybíráte co nejbezpečnější domek, dřevo ani plech se Vám nelíbí a proto nalinkujete plastový...

Udělat železnou klec z trubek/jeklu, na ní navařit karisíť a celé to přikrýt poplastovaným plechem.

Nic dostupnějšího asi nevymyslíte.

Samozřejmě když někdo bude chtít, tak to klidně naloží i s domkem.

repkin*
Souhlas, taky mne napadla zelezna konstrukce, na to klidne silny plech a poradne natrit. Cenove by to vyslo mozna stejnne jako plast.

cenově to vyjde méně než plast...

budka 4x2m, komplet materiál bez práce cca 12-15tis

konstrukce jekl 50x50x3, karisíť, trapézový obklad a střecha...

repkin*
Plný souhlas s pawem a bod. Ta kovová by se dala i levněji když by se to bralo ze šrotu, kolikrát by jste se divili, co vše lidi vyhodí. Mám doma zánovní kostku haki lešení :)
doplněno 25.04.15 17:46: A v práci máme zpulky vybavenou posilovnu kotouči ze sběrny.
paw*
Jenze toto stoji a pada s jednou veci. A to je zajem a um investora. Pokud to chce na klic, musi nekoho sehnat, kdo obvola bazos a zaridi zbytek. A takovy clovek se hleda tezko. Remeslnici radeji stavi z noveho. Je to vse o tom chtit.

repkin*
hodnocení

0x
Pokud se vam tam bude chtit nekdo dostat, tak se vam tam dostane, asi nejlepsi je zdeny domek s bezpecnostni zarubni, dvermi, kovanim a zamkem, ale to je dost drahy nesmysl. Zalezi samozrejme na tom, jaka je u vas v lokalite kriminalita, jak by byl domek na ocich a jak vsimavi a ochotni jsou sousede. Ve finale muzete mit dobry visaci zamek a oni vam odpaci petlici. Co si lide chvali jsou petlice s domeckem pro zamek a do nich tokoz s placickou na tom vrchnim obloucku,.investice sice vyssi, ale vyplati se, dava se na sklepy, garaze i kulny. San zrejme otazkou je, zda si zlodej nevybere jinou cestu. Videl jsem jak lezli pres strechu, normalne si odkryli tasky. Nebo dalsi, kteri vytrhali drevene oblozeni kulny a dostali se tak skrz zed. Proste pokud ma zlodej cas, neni na nej videt nebo vi, ze sousedy to nezajima, tak vleze kamkoliv. Na druhou stranu pokud vi, ze je blizko jeco, co neni zabezpecene, tak se chova stejne jako voda ci elektricky proud =jde cestou nejmensiho odporu.
doplněno 25.04.15 10:55: Omlouvam se za preklepy a diakrtitiku, pisu z mobilu a jeste to moc neumim :)
doplněno 25.04.15 10:56: Btw zrovna u tohoto domku jsem videl maly fab zamek s prestrizenym ockem, dvere nejsou v originalu moc dobre zabezpecene :(

kolicek*
hodnocení

No zni to pekne, ale dela toto nekdo na klic? Vetsine, o cem pisete totiz nerozumim ^^.

paw*
5m2 je dost malo. Kupte si na bazosi klasickou plechovou garaz se sedlovou strechou. Ta ja jeste s poctivym plechem. Vnitrek priladne vyvadte tou karisiti. Udelate sterkove loze a mate domek jedna radost. I dost prostorny.
Natrit to zvladnete sami. A nebo zdenou sopu se strechou. Jenze na tu si nachystejte tak 50000. Ta vami navrzena plastova budka je na hrani.

na klíč Vám to udělá nejbližší člověk se svářečkou... případně zámečník

plavest*
hodnocení

0x

Na netu najdete spoustu firem( nechci dělat reklamu) , které vám vyrobí a dovezou kovový kontejner na míru.Jsou to ty kontejnery na avie, ale dělají je i jako sklady.

hujer123*
hodnocení

0x

Pokud není překážkou cena, volil bych betonovou prefabrikovanou garáž. Stěnami ani střechou se tam nikdo lehce nedostane.

google.cz/...

kolicek*
hodnocení

Vypada to dobre. Nicmene kdyz jsem myslel, ze cena neni az tak dulezita, myslel jsem tim, ze jsme ochotni zaplatit neco navic, treba 40 nebo 50 tisic. Nikoliv 150 tisic :) Navic je rozmerove moc velka, tohle uz je standardni garaz, to by se nam na pozemek neveslo. Potrebujeme neco tak 3x3 metry.

paw*

Za 50 000 vam to vyzdi firma i se strechou. Me to prijde jako celkem ranec za tak malo prostoru, ale pokud mate naplneny fond oprav, tak proc ne.

U té zděné varianty se bude už muset řešit nějaký základ, nebo alespoň betonová nosná deska...

Já bych do toho nešel...

Nebo ještě je varianta použít normální unimo buňku... často jsou k sehnání jen za odvoz. Takže by to nemuselo stát ani tolik. Záleží na aktuálí nabídce blízko tazatele.

doplněno 29.04.15 18:29:

nebo malej lodní kontejner... obložit ho dřevem a do něj se určitě nikdo nedostane.

hodnocení

0x

A co si normálně nechat dovézt skříň třeba z Avie.
sbazar.cz/...

paw*
Obe veci narazi na tazateluv pozadavek na maly bombenfest bunkr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]