Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopouštěcí ventil kk

Od: fbiswaz odpovědí: 5 změna:

Ahoj

dopoustel jsem v kotlu vodu,ale po uzavreni dopousteciho ventilu mi cca za pul dne stoupne tlak o 1bar.Ventil je urcite uzavren.Musel jsem sundat ten plast a udelat to klickem.Ventil byl zalehnuty.

Je tam tohle

dilynakotle.cz/...

Diky za radu co stim

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sos*
hodnocení

0x

Trochu nesrozumitelné - po dopouštění a uzavření ventilu logicky stoupne v systému tlak. A v čem je tedy problém?

hodnocení

0x
Otázkou je, kolik % vody a jak teplé jsi dopustil, a do systému studeného či teplého. Pokud do studeného dopustíš studenou, po ohřátí voda zvětší svůj objem. Stoupne tlak. Fyzikální zákomy nepustí.,
fbiswaz
hodnocení

Dobry rano

do studeneho systemu dopoustim studenou vodu.Vzdy jsem mel v systemu 1bar,ale po 3letech mi to kleslo na 0,6bar.Dopustil jsem vodu na 1bar a cca po 12h mam v systemu 2,5baru.Zrejme propusti ventil.Ja se ptam jestli ten ventil jde opravit nebo musim koupit novy.Diky

ben®

Dobrý den, zdá se, že jste ten ventil dlouho nepoužil, tak je možné, že před ním byla ve vodě nějaká nečistota a nyní ventil nedoléhá. Zkusil bych ho několikrát otevřít a zase ho zavřít - třeba se to uvolní a bude ještě těsnit. Tlak potom snížíte odvzdušněním, resp. tu vodu trochu ze systému vypustíte. Zdravím!

fifalona
hodnocení

0x

Asi máte napumpováno málo vzduchu v expanzní nádrži.Když se voda po zahřátí topení nemá kde roztahovat/tedy do napumpovaného vzduchového měchu v nádrži/stoupne hodně tlak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]