Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypouštění pračky přípojka (odpad)

Od: fdfdfdf odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Mám takový problém mám pračku a jak je vypouštění tak má průměr vnější 25mm a plastová trubka vnitřek 34mm nevíte někdo jak to propojit viz foto? Děkujimnohokrát za každou radu budu rád.

Vypouštění pračky přípojka (odpad)
Vypouštění pračky přípojka (odpad) #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Přes pračkový sifon:

zkraceno.cz/...

To ale instalatér musí vědět...a ne že Vám tam vyveden jen trubku ze zdi..

není co dodat, snad že jste rychlejší, pane kolego.

doplněno 23.04.15 13:44:

Právě proto tam zasunete pračkový sifon, do kterého zasunete hadici od pračky.

fdfdfdf
hodnocení

no právě já to mám takhle necháté jen trubku ze zdi.

pracka

Zabudovat třeba toto

vodo-plasttop.cz/...

hodnocení

1x

Když tam tu hadici připojíš natvrdo (bez sifonu nebo nějakého přivzdušnění), tak se odpadní potrubí při vypouštění trubky naplní vodou a začne vodu vytahovat i z pračky.

Takže se klidně může stát, že po praní pračka vypustí vodu, a začne napouštět čistou vodu na máchání. Jenže protože ten sloupec vody v odpadní trubce nebude mít přisávání vzduchu, tak toto potrubí bude fungovat jako čerpadlo a bude vytahovat čistou vodu z pračky. Kolik vody proteče než pračka zahlásí nějakou chybu nevím (jestli to vůbec pračka dokáže rozpoznat).

Právě proto tam musí být ten sifon. A krom toho přes sifon se ti nedostane smradlavý vzduch do pračky a vypraného prádla.

doplněno 23.04.15 14:35:

Snad mne ostatní nezavrhnou:)

Nejednodušší pro tebe bude tu hadici od pračky strčit tak půl betru do plastové trubky ve zdi.

A nebo na tu trubku dát do vrchu koleno a pak přes koleno nasunout hadici od pračky. Sice se ti bude z trubky do místnosti dostávat smrad, ale to budeš řešit asi dalším dotazem :)

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
hlavně ať vás nenepadne tu odpadní hadici jen tak zastrčit do té trubky ve zdi! Pračky mají čarpadla poměrně dosti výkonná a tlak vypouštěné vody vám tu hadici z té trubky doslova vystrká ven, pak vám hadice vylítne a vytopíte si koupelnu, kuchyň, případně i sousedy - záleží, kde tu pračku máte. Takže doporučuji ten sifon a pořádně odpadní hadici upevnit.

hodnocení

0x

Existujú na zredukovanie gumené redukcie,namiesto tesnenia sa tam dá tá redukcia a do vnútra tá hadica,pre bezpečnosť si namontujte sifon,ako vám tu radia,hoci ja doma mám strčenú hadicu len tak a za dvadsať rokov nevypadla ani raz.

doplněno 23.04.15 21:14:

protrade.sk/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]