Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám takový problém mám pračku a jak je vypouštění tak má průměr vnější 25mm a plastová trubka vnitřek 34mm nevíte někdo jak to propojit viz foto? Děkujimnohokrát za každou radu budu rád.
Když tam tu hadici připojíš natvrdo (bez sifonu nebo nějakého přivzdušnění), tak se odpadní potrubí při vypouštění trubky naplní vodou a začne vodu vytahovat i z pračky.
Takže se klidně může stát, že po praní pračka vypustí vodu, a začne napouštět čistou vodu na máchání. Jenže protože ten sloupec vody v odpadní trubce nebude mít přisávání vzduchu, tak toto potrubí bude fungovat jako čerpadlo a bude vytahovat čistou vodu z pračky. Kolik vody proteče než pračka zahlásí nějakou chybu nevím (jestli to vůbec pračka dokáže rozpoznat).
Právě proto tam musí být ten sifon. A krom toho přes sifon se ti nedostane smradlavý vzduch do pračky a vypraného prádla.
Snad mne ostatní nezavrhnou
Nejednodušší pro tebe bude tu hadici od pračky strčit tak půl betru do plastové trubky ve zdi.
A nebo na tu trubku dát do vrchu koleno a pak přes koleno nasunout hadici od pračky. Sice se ti bude z trubky do místnosti dostávat smrad, ale to budeš řešit asi dalším dotazem
Zdravím,
hlavně ať vás nenepadne tu odpadní hadici jen tak zastrčit do té trubky ve zdi! Pračky mají čarpadla poměrně dosti výkonná a tlak vypouštěné vody vám tu hadici z té trubky doslova vystrká ven, pak vám hadice vylítne a vytopíte si koupelnu, kuchyň, případně i sousedy - záleží, kde tu pračku máte. Takže doporučuji ten sifon a pořádně odpadní hadici upevnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.