Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mam problem praskla mi vodovodni trubka u 120 let stareho rodinneho domu trubky jsou vedene ve zdi a samordrejmne nejsou v plastu poradte prosim jestli jde nejak nastavit aspon plastovou nebo musim sehnat zeleznou a vybourat celou koupelnu dekuji za odpovedi.
Jde to ale, je potřeeba zváži co do toho chcete investovat. Cípant koupíte i s gumou za pár korun. Stačí si změřit průměr trubky (1/2, 3/4, 1"), nebo podle toho co tam máte. Koupíte ho a sešroubujete ho proti sobě 4ma imbus šroubama, které jsou součástí balení. Oproti výměna trubky se vám prodraží. Trubku budete muset vyřezat, na obou koncích nadělat závity, našroubovat šroubení, navařit protikusy šroubení, vložit a i s těsněním sešroubovat. Nejlevnější varianta je po částech dělat plastové nové a to staré tam nechat. Plastové stojí pár korun a je to rychlé.
Tak by to šlo, až na to, že nějak nerozumím tomu ,, navařit protikusy šroubení . To už se nevyrábí holendry?
Pokud jsi už identifikoval místo kde voda vytéká,stejně se musí okolo zeď vybourat a trubka obnažit a očistit.Oprava cípantem,podloženým gumou, je záchrana na krátkou dobu,protože trubka v krátké době proděraví jinde.Osobně bych dal přednost výměně celého potrubí za plast..
JABRAKA
taky bych rad dal všude plast ale na to jsi netroufam zdi baraku maji siri 90 cm nekde az 140cm a samozdrejmne trubky nejsou vedeny okolo zdi ale prímo ve zdi tak jsem myslel ze bych uřizl tem prasklej kus a nastavil plastem ale jsem absolutni amater tak jsi radsi pisu o radu jestli je to vubec mozne to takhle nastavit.dekuji za odpoved
Já jsem řešil před několika lety podobný problém takže jsem hledal a našel tohle gebo.cz/...
,ale asi by to opravdu chtělo komplet rekonstrukci
Mám zkušenosti, že u tak starého domu není voda vedena v železných, ale olověných trubkách. Pokud by to bylo Pb, byla by oprava zcela jiná. Víte určitě, že se jedná o Fe?
tak to netušim jestli jsou oloveny nebo zelezny dost by mnne zajimalo v čem by se oprava lišila ja jenom doufam ze nekde koupim nejakej nastavec uříznu spatnou trubku a nasadim nejakej spoj a potom povedu vodu v plastu.
Podle odpovědi soudím, že netušíte jaká je problematika opravy. Nechcete se obrátit na nějakého odborníka někde v okolí? Jako nastávajícího samouka je to asi příliš velké sousto. Nikde nic náhradního nekoupíte. To se musí vytvořit. Jestli je potrubí olověné, nebo ocelové je zásadní rozdíl pro opravu. Nechci polemizovat o tom, co vás vede opravit si vodu sami, ale pokud nemáte o této práci šajn, tak uděláte doma víc škody jak užitku.
Tuto odpověď mohu jen podpořit.Ale jako nejlepší by bylo skutečně zasekat celý přívod vody v plastu a pak od nejbližšího přístupného místa na to připojit.Ale dalo by se provizorně propojit úsek v nejhorším stavu na příklad hadicí k pračce.Už jsem to jednou realizoval,když zkolaboval přívod do kuchyňské linky.Jelo to na provizorium dva roky,než se rozhoupali to předělat na definitivu.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.