Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozsireni zakladu pro plot

Od: nik4 odpovědí: 7 změna:
Dobry den.pred domem mam nachystany zaklad na plot.sirka zakladu je cca25cm. puvodne jsem chtel na nej vyzdit betonove tvatovky sirky 20 . Ale ted jsem ziskal krasne stare cihly,takze plot bude s nich!problem je v tom ze chci delat pilirky ktere budou mit cca 50 cm takze zaklad je uzky!jak ho rozirit?muzu v miste pilirku vyhlubt s obou stran ryhu a dobetonovat?jak musi byt hluboka?zaklad je 80-90cm hluboky! Ryhu udelam veci zaklad ocistim navrtam na chem .kotvu roxory a vybetonuji!je to spravny postup?staci ryha treba 30cm hluboka kdyz bude spojena s puvodnim zakladem?stred pilirku bude na puvodnim zakladu!dekuji za odpovedi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím jak vysoké budou sloupky, nevím kde končí základ..

můžet dobetonovat, jak píšete, z obou stran. Tak jak je hluboký základ. Osobně bych počítal...

základ je 25 cm, sloupek bude široký 45cm (dle starých cihel). To je rozdíl 10 cm na každou stranu. Když přesadíte cihlu přes základ, tak kvalitní cihla malou váhu sloupku vynese velice lehce.

Pevnost takové cihly je opravdu velká.

doplněno 24.04.15 08:17:

nik4, starý beton a nový beton se nikde pevně nespojí..

krásný víkend.

doplněno 26.04.15 20:52:

Nik4, jak to, že Vám nikdo neodpověděl, jak hluboko dobetonovávat?

Můj první příspěvek, druhý řádek zní:

můžet dobetonovat, jak píšete, z obou stran. Tak jak je hluboký zákla

hodnocení

0x

a proč budete dělat pilířky šíře 50 cm?, nestačilo by vám jen 30 cm? cihly vázat přes sebe (po dvou) ve vrstvách do kříže, každá vrstva převáže tu druhou, přesah přes původní základ bude minimální, a když už chcete vrtat a kotvit, tak bych doporučil v místě osy (středu) pilířků navrtat základ a ukotvit tam svisle roxor, pilířek se pak zpevní a spojí se více se základem, nahoře nad pilířkem roxor ohnout a u každého pilířku zašalovat a nabetonovat kvalitním betonem stříšku

nik4
hodnocení

Sloupky budo vysoke 120-130cm vyplne kovane. Chci skladat cihly do venecku na tech 45 protoze ve stredu vznikne dira kterou vybetonuji a sloupek bude pevnejsi! zajimalo me jestli ty dobetonovane 10cm dodelavky musi byt do nezamrzne hloubky kdyz budou spojeny ze zakladem?
nik4
hodnocení

Vim ze se nespoji proto zaklad navrtam dam roxory... jen me nikdo neodpovedel jak hluboke musim udelat ty dodelavky zakladu?dekuji
nik4
hodnocení

No doufal jsem ze nemusim dobetonovat na celou hloubku zakladu?je to opravdu nutne?zaklad je 90 hluboky!

Milý niku, napsal jsem několik možností, někteří se i přidali, fakt Vám nestačí popis několika variant?

Nebo co přesně potřebujete napsat?

1) betony se k sobě nespojí,

2) lze najít i jiná řešení, nežli dobetonávky

3) když dobetonovat, tak kvalitně jako základy.

4) co není ještě jasné?

ronyx*

Jen si dovolím doplnit předřečníky - pokud budete mít základ ve tvaru kuželu (nahoře široký, dole úzký) nebo schodů, poleze vám při zámrzu a při tání ze země ven - bude vytlačován.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]