Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastova okna

Od: bibi37* odpovědí: 31 změna:
Ahoj vsem ;) .mame dum z tricatych let a davame ho do kupy.rozhodujeme se mezi plastovyma oknama od firmy Othetm a Vekra.mate s temito firmami zkusenost? Nevime pro kterou se rozhodnout ... Dekuji za vsechny rady ;)

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dexter*
hodnocení

1x

Já mám dřevěné od Vekry s trojskly a neměmil bych, Otherm jsem ani nepoptával. Krom kvality je důležitá i montáž, takže bych i řešil jak jsou na tom s montážnimi partami, já jsem neměl problém.

hodnocení

0x

Tisíckrát napsané téme..

Dobrý večer. Ze zkušenosti, je jedno, zdali si dáte okna od té, či oné firmy. Důležité je, aby aby to byla kvalitní okna se zasklením na 10-15 let, (trojskla) a středové těsnění.

Jaké konkrétní okna vybíráte?

bibi37*
hodnocení

Konkretni jeste nemame vybrane,ale bylo nam receno,ze dvou skla staci na nase klima podminky.jde o to ,ze firma Otherm ma nemecky profil a ceske skla a firma Vekra je cesky profil a ceske sklo.Hlavne ze to neni polsky sit :D

Tak kolikrát lepší polský šit, než blbě vyrobené "echt" české okno...

Všichni používají profily od pár výrobců a většina jich je polských

vilem*
Do našich klimatických podmínek někomu stačí i igelit, ale vy byste měli chtít trojskla. Konkrétne u Vekry jde domluvit cena trojskel za skoro původní cenu dvojskel. Takže radím vyjednávat. Zkuste oslovit víc firem, rovnou řekněte, že máte výhodnou nabídku, ušetříte čas. Dejte pozor, ať porovnáváte stejné věci, jako je třeba cena včetně práce, dopravy, podobné profily, stejné koeficienty U. Hodně firem dá horší parametry do nabídky, pak to vypadá, že jsou levnější. Co se týká vyšší ceny za trojskla, za jednorázovou vyšší cenu ušetří pak domácnost každý rok za topení.
stirecek*
Polský sit :) Viděla jste někdy polské okna? Ty okna jsou materialove úplně stejná jako všechny ostatní, jen zpracování je mnohdy kvalitnější. Ja je mám a nedám na ne dopustit. Rohy krásně vybrousene, dobře svařené, žádný nepraskl. Těsnění vkladane, takže se dá vyměnit. Mohu porovnat se sousedovymi českými okny a to je rozdíl. Jenže on za ne dal o třetinu víc a to ja mám zakulacený profil, který je dražší (v te době). Jinak co se týká trojskel, nad tím nemá cenu přemýšlet. Zvláště kdyz jsou dnes za stejnou cenu. Nezapomeňte na středové těsnění.
kajakajacz
Vekra i Otherm jedno jest tzn. jedna výroba. Jen se tvářej, jako že jsou to různé výroby profily atd. Profily mají z Polska, lze dohledat na netu, leda že by Salamander vyráběl profily se stejným názvem na několika místech současně... *bzum* Lžou jako když tiskne, vysoké ceny. Polská okna jsou už několik let v pohodě a mnoho zdejších prodejců je prezentuje jako česká. Nu a zde se nachází výroba profilů pro báječná česká? okna z Otherm a Vekra - Salamander Window & Door Systems S.A., Al. Kazimierza Wielkiego 6a, 87-800 Włocławek
doplněno 06.05.15 15:13:

.

hodnocení

0x

A jak řešíte ventilaci?

bibi37*
hodnocení

Moc nerozumim vasi otazce

Ano, nerozumíte tomu. Máte smůlu a zničíte si barák. Jako tisíce jiných.

proč by si měla zničit barák? to si má snad v těch oknech nechat zmíněný igelit aby to samovolně větralo?

.

není přece problém zvyknout si na jiný režim větrání a žádné zničení nebude...

requiede, to se dozvíte informací...

Milane tak tak..Zde se člověk občas obohatí a doplní si vzdělání:)
doplněno 27.04.15 21:11: P.S. ano, ty zázračné nátěry se zde objevují také s železnou pravidelností.Na příští zimu si také jeden ve spreji koupím.Nebudu se muset potom oblékat, jen si na sebe každé ráno šplíchnu jeden nástřik na holé tělo..a vyrazím do práce.V případě velkého mrazu nástřik zdvojím.Peníze ušetřené za oblečení věnuji na osvětu a vyvracení ptákovin v oblasti staveb.

Martine, opravdu rád se dozvím, že stará okna, třeba i stoletá jsou lepší jak kvalitní nová trojskla. Často slyším blbosti vydávané za pravdu, třeba z minulého týdne, že na panelák je nejlepší specielní nátěr místo polystyrenu.

doplněno 27.04.15 21:25:

Martine, po doplnění jsem se tak rozesmál, že i víno mi teklo z nosu...

Už se těším na osobní setkání..

Nevím o jakém režimu a igelitu je řeč. Vím ale o těch zničených barácích.

Nesirte tu prosim poplasne zpravy. ano, pri spatnem vetrani, chybe zatepleni ci chybejici hydroizolaci muze dojit k plisnim. ale kvalitni okna nic neznicila. Proste je potreba vetrat a nespolehat na skviry v oknech, ktere to poresi za Vas.

Jinak odpovedi vyse s nastrikem jsou super, take to asi poridim :). Cekejte otazku, jak odstranit barvu z kuze, kdyz uz je leto :)

hodnocení

0x

Obě firmy a i fůra jiných ti udělají naprosto stejný okna. Kdo ti doporučil dvojsklo? Jak tady už nejméně tisíckrát říkal Milan, horší okna se již nedělají. V zimě tady budeš s otázkou, že se ti rosí okna a co s tím máš dělat. Hodně taky záleží na montáži, ta dokáže i ty nejlepší okna bezpečně pohřbít.

hodnocení

0x

je to jednoduché, nechejte si udělat cenové nabídky a rozhodněte se pro jednu z nich. nejdražší a nejlevnější vylučte nebo si dejte nějaká kriteria. Pokud je dům suchý asi bych volil to trojsklo=standard.

bibi37*
hodnocení

Na jedne strane domu se nam dela plisen.cenove nabidky uz mame od peti fitem a ta Vekra a Otherm jsou tak mezi.To s tim dvousklem nam rekl prodejce oken od firmy Braun.

Jak napsal kolega Jenyk, zkuste se zeptat prodejce od firmy Braun, zdal umějí dodat ještě horší okna nežli dvojskla?

Plíseň je vada stavby, k tomu se přidají problémy s nejhoršími okny, které si objednáte, do roka se zde ptáte, (přesněji v listopadu až v prosinci), co mám dělat, když se mi potí okna..

Mnozí Vám sdělí, že máte více větrat, jiní napíšou u zateplení polystyrenem, že barák musí dýchat, a pak se objeví další pohádky, že na západě se již toto nedělá.

Každý si musí vybrat, čemu věřit. Vy věříte tomu, že u nás jsou trojskla zbytečná, tak je to jen Vaše věc.

Přeji Vám dobrý výběr.

doplněno 22.04.15 20:46:

Paní Bibi,

osobně doporučuji nespěchat, věnovat tomu několik hodin u počítače..

Poptáte asi 50 firem z okolí do 100km, budete požadovat to co chcete, zasklení, zapravení, barvu, likvidaci starých, žaluzky, parapety, atd.

Až Vám přijde 40nabídek, zjistíte rozdíly, vyřadíte ty co nacenili něco jiného, nežli požadujete, 20 top obešlete s upřeněním nejasností, posledních 5-8 již oslovíte s úpravou ceny, na jednotlivých položkách, pak přijde to důležité, vybrat ze dvou tu nejlepší..

Hodně napomůže, když Vás budou přesvědčovat o něčem, co vůbec nechcete..

Za měsím máte to nejlepší, co můžete udělat pro Vaše okna..

bibi37*
hodnocení

Dekuji za odpoved.neverim tomu,ze jsou u nas trojskla zbytecna.jen mi to bylo receno,proto sem tady a radim se s vami,s lidma,kteri tomu rozumi vic nez ja.

lisak*
hodnocení

0x

Vekra i Otherm jsou dobré firmy s podobnou kvalitou, pokud by dělali nekvalitní okna, tak by se nikdy nemohly mít takový podíl na trhu jako mají, taže bych se toho nebál. Rozhodně bych upřednostnil trojskla i ty napomáhají nižšímu rosení, protože vnitřní sklo tak neprochladne tím pádem se na něm sráží pára méně.

rekky
hodnocení

0x

Bral bych to trojskol a vydnával jak se to tu psalo...

jirkaurbanovsky*
hodnocení

0x
Značka oken není tak důležitá jako parametry a původ.Proto pokud chce kvalitní okna, tak požadujte plastový profil třídy "A", který je nejtlustší a kupujete tak vlastně více plastového materiálu, což má významný vliv na cenu. Dále chtějte, aby byl profil vyroben z prvoplastu, protože ten lépe drží ve svárech a samozřejmě je dražší. Takže pokud Vám někdo prodá horší materiál za podobnou cenu, jako dobrý materiál, tak Vás vlastně podvede.No a potom chtějte znát výrobce oken, protože spousta firem okna pouze přeprodává a kvalitu neřeší prodají Vám okna a pak se snaží zajistit dodavatele, kvalita jde stranou.A nejdůležitější je nechat si všechny tyto informace zapsat do kupní smlouvy. Jedině tak budete v právu při případném sporu, a nepoctivce se tomu budou chtít třeba vyhnout.

rexy*
hodnocení

0x

Vždyť to máte jedno obě firmy jsou v jednom holdingu, jde o kvalitního výrobce, tak bych se rozhodl dle ceny a montážní party.

Tak tak. Výrobce totožný, profily také, jen různé značky. Asi pro klamání lidí.

windowholding.cz/...

chytraaak

Zajímavý argument, takže Volkswagen taky klame, protože vyrábí auta pod značkami Škoda, Seat, Audi, VW, a další?

Chlape rozum do hrsti...

radex
hodnocení

0x

Já mám okna od Othermu a můžu předat dobrou zkušenost, cena byla dobrá za tak kvalitní okna a s montáží jsem neměl sebemenší problém, proto doporučuji.

hodnocení

0x

Dobrý den, mám cca 100 let starý dům. Před třemi lety jsem zde také řešil, jaká okna a od koho. Dal jsem na radu p. Milana - trojskla + středové těsnění. Navíc jsem na jeho radu zateplil i ostění kolem rámu polyšem z venku. Dům zateplen nemám. Do dnešního dne nemám problém s pocením oken, s vlhkostí ani plísní. Domnívám se skutečně, že stačí větrat. Trochu mě jistě pomáhá i to, že mám teplovodní krbovou vložku, která nasává vzduch z místnosti ( současně s vzdušnou vlhkostí). Vlkost v domě kontroluji vlhkoměrem. Okna mám od jiné firmy, ale myslím, že to není důležité.

fer*
hodnocení

0x

Já mám s firmou Vekra tragickou zkušenost. Prodejce mi udělal nabídku. Jednu na druh oken s nejnižší kvalitou a druhou na dřevěná okna. Nechtěla jsem ta podřadná, tak mi vypracovali nabídku na střední kvalitu plastových oken. Kývla jsem na cenovou nabídku, kterou mi jejich zástupce udělal a dostavili se dva, že musí vše načisto zaměřit. Vše změřili - nic se neměnilo, požadavky byly tytéž, co původně. Po 14 dnech jsem se informovala, kdy se něco začne dít. Dozvěděla jsem se, že je to standartní postup a že vypracovávají ještě nabídku a ta vázne ještě v jednom oddělení. Za 2dny jsem obdržela email s další nabídkou s tím, že mne ještě budou kontaktovat. Ta nabídka byla ovšem o 25 000 .- vyšší než ta, na kterou jsem kývla. Vše bez slova vysvětlení. Od takové firmy nic nechci a nutno podotknout, že ani oni mne už nikdy nekontaktovali.

jancah
hodnocení

0x

My jsme už taky řešili problém s hledáním dobré společnosti na výměnu oken. Nakonec jsme skončili u firmy Vekra. Udělali pro nás nejvýhodnější nabídku. Navíc se nám líbila plynulá komunikace se zastoupením. Okna přišli za pár dnů zaměřit. Trochu jim trvala výroba oken - cca 6 týdnů, protože se jim seběhlo více zakázek. Ale ihned jak okna měli vyrobeny během jednoho dne namontovali. Po roce jsme si okna nechali firmou Vekra seřídit a opět bezproblémový servis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]