Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Jak píše praktik Milan, měl by to přežít. Pro sichr by ještě šlo, celou paletu překrýt nějakou plachtou. Aby se to foliování nějak třeba něčím neprotrhlo. Před dávnými lety jsem získal ze stavebnin ještě teplý cement tř. 400. Asi půlku, co jsem ještě nezdělal, jsme tenkrát zabalili do starých pytlů od nějakých hnojiv, nebo plastů. Otvor jsme přeložili do spodku pod pytel. Vydržel tak několik let bez ztvrdnutí. A stál 80 Kčs/q.
3 měsíce od výroby by se mu nemělo nic stát - ručí za to cementárna.
Já jsem měl asi 20 pytlů v kůlně pod střechou, nebylo to obaleno tou folií a po cca 4 měsících od zakoupení ztvrdl na beton. Zřejmě vlivem vzdušné vlhkosti.
Mám podobnou zkušenost. Loni na podzim jsem nechal cement v originálních pytlech pod přístřeškem na paletě a po šesti týdnech ztvrdnul, že jsem ho musel vyhodit. Naštěstí to byly jen 4 pytle.
doplněno 01.05.15 22:21:Vzhledem k tomu, že cement má schopnost přijímat vzdušnou vlhkost, zřejmě ho měli uložený těch dvacet let ve vakuu.
A co na to vy, pane Cukráři?
Origo zabalený vydrží docela dlouho. Jinak pro uskladnění používám plastové 150lsudy s víkem, kam ho přesypu a kde bezproblému vydrží minimálně dva roky bez jakýkoliv změn. Cement je pořád k dispozici a když něco kutím nemusím pořád myslet na to že je potřeba koupit cement. Na takové to domáci cementování ideální...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.