Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cement ztvrdne?

Od: gaban odpovědí: 10 změna:
Dobry den mam jiz cca mesic koupenou paletu cementu.momentalne ji nemuzuu zpracovat a jete cca mesic bude venku.hrozi nejake znehodnoceni cementu?pateta je zatavena ve folii.mam moznost cement prenosit do prilehle dilny kde je teplo a sucho!mam to udelat?nebo cement vydrzi?dekuji za radu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

gabane, pokud nezaprší do palety, nic se nestane.

Vydrží i déle..

hodnocení

0x

Cementu terajší chlad nevadí,nemrzne.Ide len o to,aby nenavlhol alebo nebodaj napršalo do neho.Cement od výroby by mal vydržať cez 3 mesiace,pre istotu si pozrite návod na ňom.

doplněno 21.04.15 21:42:

onlinestavba.sk/...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jak píše praktik Milan, měl by to přežít. Pro sichr by ještě šlo, celou paletu překrýt nějakou plachtou. Aby se to foliování nějak třeba něčím neprotrhlo. Před dávnými lety jsem získal ze stavebnin ještě teplý cement tř. 400. Asi půlku, co jsem ještě nezdělal, jsme tenkrát zabalili do starých pytlů od nějakých hnojiv, nebo plastů. Otvor jsme přeložili do spodku pod pytel. Vydržel tak několik let bez ztvrdnutí. A stál 80 Kčs/q.

frame*
hodnocení

0x

3 měsíce od výroby by se mu nemělo nic stát - ručí za to cementárna.

Já jsem měl asi 20 pytlů v kůlně pod střechou, nebylo to obaleno tou folií a po cca 4 měsících od zakoupení ztvrdl na beton. Zřejmě vlivem vzdušné vlhkosti.

hujer123*

Mám podobnou zkušenost. Loni na podzim jsem nechal cement v originálních pytlech pod přístřeškem na paletě a po šesti týdnech ztvrdnul, že jsem ho musel vyhodit. Naštěstí to byly jen 4 pytle.

doplněno 01.05.15 22:21:

Vzhledem k tomu, že cement má schopnost přijímat vzdušnou vlhkost, zřejmě ho měli uložený těch dvacet let ve vakuu.

A co na to vy, pane Cukráři?

Hujere, Vám po pár týdnech cement ztvrdnul, někdo po 20 letech normálně betonuje a není problém. Jak je to možné.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Pokuď je cement v suchu nic se mu nestane. V dílně mu bude moc dobře.

helin
hodnocení

0x

Origo zabalený vydrží docela dlouho. Jinak pro uskladnění používám plastové 150lsudy s víkem, kam ho přesypu a kde bezproblému vydrží minimálně dva roky bez jakýkoliv změn. Cement je pořád k dispozici a když něco kutím nemusím pořád myslet na to že je potřeba koupit cement. Na takové to domáci cementování ideální...

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud nebude používán na nosné prvky,tak stačí zabránit zvlhnutí.Do stropů by měl být použit jen čerstvý cement.

JABRAKA

repkin*
hodnocení

0x
Ve vlehke dilne mame 20 let stary cement, delali jsme s nim schody, ztvrdle kousky jsme vyhodili nebo rozmocili a rodmlatili ve vode. Se schody bude mit problem i sbijecka jak jsou pevne :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]