Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč kape ze staré digestoře bez odtahu

Od: michaltuma odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

žeším problém v kuchyni máme starou panelákovou digestoř. Tedy jen oplechování, prostup rovnou do stoupaček a do vzduchotechniky a odtah je zajištěn jednotkou na střeše. Mám pocit že ta jednotka stejně nikdy nefungovala.

Teď jsme vyměnili plynovou varnou desku za indukční. A začala nám z toho oplechování při vaření na varnou desku kapat voda, to se za používání plynu nedělo. Čím to? Co s tím?

Předem díky za info. Michal Tůma

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na to si myslím, že mám jednoduchý vysvětlení. Teplo z hořáku od plynu srážející se páry stačilo vysušit. Kdežto od indukce tolik tepla neunikne a tak se páry sráží. Co proti tomu? Nevím, třeba by pomohla výměna digestoře za nějakou s nuceným odtahem.

michaltuma
hodnocení

Díky taky jsem si to myslel, chtěl jsem si to hlavně ověřit.

hodnocení

0x

Ta jednotka na střeše samosebou po léta fungovala. A nejjednodušší a jediné správné řešení je opět ji zprovoznit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]