Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyučtování malby

Od: zlata* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat zdali je normální, že malíři pokojů při

vyučtování malířských prací Dneodečítají okna a dveře?

Najmula jsem si profesionálního malíře pokoju na malbu bytu.

Práci odvedl velmi pečlivě , rychle a téměř bez ušpinění.

Jenom mě docela překvapilo , že při závěrečném učtování

počítal celé plochy stěn a neodečítal okna a dveře.

Je tento postup normální?

Dekuji Zlatka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

newton*
hodnocení

3x

Paní Zlato můžu Vás uklidnit jde o zcela normální věc.

Jelikož dělám ve RK a služeb malířských firem využíváme celkem často, tak vím

že to tak účtují všichni. Poprvé jsem se tomu také podivil, ale bylo mi vysvětleno ,

že jde o nějakou stavební či malířskou normu kdy se odečítají pouze plochy

větší než 4m2. Malíř mi to vysvětlil na naší panelákové chodbě .

Celá plocha včt, dveří má cca 25m2 .Pokud budu malovat klasické 2 vrstvy znamená to :

obřezat štetcem sokl dlažby po celem obvodu , všechny rohy , zásuvky, pojist.skřín a 6 ks zárubní.

To vše 2 krát , to válečkování potom už je brnkačka. Pokud bych Vám účtoval pouze čistou plochu bez dveří tzn.13m2

odečtu materiál a zbyde mi 320 kč za 3h práce. Přijde Vám to jako odpovídající cena?

Tak jsem zmlknul a musel jsem dát malířovi za pravdu:)

zlata*
hodnocení

Asi máte pravdu , to vysvětlení s chodbou mi přijde opravdu logické :)

Ted mi říkal švagr který děla ve stavebnictví , že se opravdu odečítá plocha nad

4m2 a v případě práce nad 3m výšky se účtuje zvláštní příplatek.

Nakonec musím uznat , že těch pár korun , které byly podle mě původně navíc

určitě nelituju , malíř byl slušný , šikovný a nemuselo se po něm uklízet, což beru jako

velké +

Děkuji všem za vaše reakce

Zlata

111®
hodnocení

0x

většinou to tak je..asi tím účtují případné vícepráce..

hodnocení

0x

hm,viceprace se sjednavaji predem,neni-li tomu tak,nemusite zadne platit.ozvete se a chtejte vysvetleni nebo koruny.

sebod*

Tak podle mě je to logické. Když mám namalovat stěnu, kde není žádné okno, tak to jde rychle. Je-li tam okno a nechci aby byl rám špinavý od malby, tak mě malování kolem rámu (nebo dání pásek na rám okna) zbrzdí.

doplněno 18.04.15 15:34:

Nevíme, jak zněla domluva mezi řemeslníky a tazatelkou. Určitě než začali malovat, tak se o ceně domlouvali. Z toho je třeba vycházet a ne hned brát na řemeslníky bič *bum*.

doplněno 18.04.15 15:36:

Jinak tady v okolí malíři určují cenu dle celé plochy stěny bez ohledu na to, kolik tam je oken.

pravda,ale musim o tom zakaznikovi rict predem.tedy pokud jsem seriozni remeslnik.

hes
hodnocení

0x

Ještě jsem neviděl malíře, který by odečítal plochu oken.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]