Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zdali je normální, že malíři pokojů při
vyučtování malířských prací Dneodečítají okna a dveře?
Najmula jsem si profesionálního malíře pokoju na malbu bytu.
Práci odvedl velmi pečlivě , rychle a téměř bez ušpinění.
Jenom mě docela překvapilo , že při závěrečném učtování
počítal celé plochy stěn a neodečítal okna a dveře.
Je tento postup normální?
Dekuji Zlatka
Paní Zlato můžu Vás uklidnit jde o zcela normální věc.
Jelikož dělám ve RK a služeb malířských firem využíváme celkem často, tak vím
že to tak účtují všichni. Poprvé jsem se tomu také podivil, ale bylo mi vysvětleno ,
že jde o nějakou stavební či malířskou normu kdy se odečítají pouze plochy
větší než 4m2. Malíř mi to vysvětlil na naší panelákové chodbě .
Celá plocha včt, dveří má cca 25m2 .Pokud budu malovat klasické 2 vrstvy znamená to :
obřezat štetcem sokl dlažby po celem obvodu , všechny rohy , zásuvky, pojist.skřín a 6 ks zárubní.
To vše 2 krát , to válečkování potom už je brnkačka. Pokud bych Vám účtoval pouze čistou plochu bez dveří tzn.13m2
odečtu materiál a zbyde mi 320 kč za 3h práce. Přijde Vám to jako odpovídající cena?
Tak jsem zmlknul a musel jsem dát malířovi za pravdu
Asi máte pravdu , to vysvětlení s chodbou mi přijde opravdu logické
Ted mi říkal švagr který děla ve stavebnictví , že se opravdu odečítá plocha nad
4m2 a v případě práce nad 3m výšky se účtuje zvláštní příplatek.
Nakonec musím uznat , že těch pár korun , které byly podle mě původně navíc
určitě nelituju , malíř byl slušný , šikovný a nemuselo se po něm uklízet, což beru jako
velké +
Děkuji všem za vaše reakce
Zlata
hm,viceprace se sjednavaji predem,neni-li tomu tak,nemusite zadne platit.ozvete se a chtejte vysvetleni nebo koruny.
Tak podle mě je to logické. Když mám namalovat stěnu, kde není žádné okno, tak to jde rychle. Je-li tam okno a nechci aby byl rám špinavý od malby, tak mě malování kolem rámu (nebo dání pásek na rám okna) zbrzdí.
doplněno 18.04.15 15:34:Nevíme, jak zněla domluva mezi řemeslníky a tazatelkou. Určitě než začali malovat, tak se o ceně domlouvali. Z toho je třeba vycházet a ne hned brát na řemeslníky bič .
Jinak tady v okolí malíři určují cenu dle celé plochy stěny bez ohledu na to, kolik tam je oken.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.