Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava vrtačky Narex

Od: zolik® odpovědí: 5 změna:

Mohl by mi někdo poradit kde najdu el.zapojení vrtačky Narex EVP 10 2H3. Kdysi byl vyměněn vypínač se zpátečkou za obyčejný bez zpátečky a rozběhu.. Roky takto vrtačka vrtala až dnes se zlomil přívodní kábel. Skrátil jsem ho a dal do vypínače jak byl.Vrtačka ale teť má opačný chod. Nic s jinými dráty jsem nedělal a žádný drát neni vypadnutý,vše je spojeno jak bylo.Žádný polovodič v ni neni.Poradí někdo kde je chyba? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x

pouhým přívodním kabelem to být nemůže, musel jsi udělat ještě neco jiného...tak to na sebe prozraď...

doplněno 18.04.15 14:25:

diskuse.elektrika.cz/...

doplněno 18.04.15 14:26:

ale asi to není ono vypadá to na 3fáz..

doplněno 18.04.15 14:27:

ale tady je to NAREX: narexcz.cz/...

111®
hodnocení

Skutečně nic jiného jsem neudělal.Než jsem tu dal dotaz tak znova vše zkontroloval. Odpojil jsem modrý a černý na to samé místo stejné barvy drát od vykráceného káblu zapojil.Ostatní dráty jsou spojeny ,,čokoládou" a s němi jsem nic nedělal.a jsou v pořádku.Při vrtání se mi zasekl vrták a vrtačka přestala točit.Měřením ohmmetrem jsem zjistil že se upálil jeden z kablíku v uchycení na začátku vrtačky. Už tam byla izolace prodřená a asi to viselo na jednom drátku a následnou zátěži ten shořel.Byl na kablíku gumový kryt tak to nebylo vidět.Soused elektrikář silnoproudař si s tím taky neví rady.jinak odkaz je na změnu otáčení třífázového motoru. Podobný dotaz zde na poradně byl už před šesti roky,ale odkaz je na něm už nefunkční.

111®

ten poslední odkaz je zapojení vrtačky narex.. pravděpodobně jste přehodil mezi sebou buďvinutí statoru nebo vinutí rotoru..zezapojení je jasně vidět, že se přehahují vůči statoru uhlíky a tím se mění směr otáčení

hodnocení

Děkuji všem za užitečné rady. Švagrovi se vrtačka podařila nějak opravit,že vrtala správně. Bohužel jen několik ďír,pak vni zajiskřilo a zase se začala točit opačně.Už je v popelnici a z Baumaxu mám novou Bosch-ku. Pět roku záruka. Dělám totiž dřevěné obložení v domě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]