Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi někdo poradit kde najdu el.zapojení vrtačky Narex EVP 10 2H3. Kdysi byl vyměněn vypínač se zpátečkou za obyčejný bez zpátečky a rozběhu.. Roky takto vrtačka vrtala až dnes se zlomil přívodní kábel. Skrátil jsem ho a dal do vypínače jak byl.Vrtačka ale teť má opačný chod. Nic s jinými dráty jsem nedělal a žádný drát neni vypadnutý,vše je spojeno jak bylo.Žádný polovodič v ni neni.Poradí někdo kde je chyba? Děkuji.
pouhým přívodním kabelem to být nemůže, musel jsi udělat ještě neco jiného...tak to na sebe prozraď...
doplněno 18.04.15 14:25: doplněno 18.04.15 14:26:ale asi to není ono vypadá to na 3fáz..
doplněno 18.04.15 14:27:ale tady je to NAREX: narexcz.cz/...
Skutečně nic jiného jsem neudělal.Než jsem tu dal dotaz tak znova vše zkontroloval. Odpojil jsem modrý a černý na to samé místo stejné barvy drát od vykráceného káblu zapojil.Ostatní dráty jsou spojeny ,,čokoládou" a s němi jsem nic nedělal.a jsou v pořádku.Při vrtání se mi zasekl vrták a vrtačka přestala točit.Měřením ohmmetrem jsem zjistil že se upálil jeden z kablíku v uchycení na začátku vrtačky. Už tam byla izolace prodřená a asi to viselo na jednom drátku a následnou zátěži ten shořel.Byl na kablíku gumový kryt tak to nebylo vidět.Soused elektrikář silnoproudař si s tím taky neví rady.jinak odkaz je na změnu otáčení třífázového motoru. Podobný dotaz zde na poradně byl už před šesti roky,ale odkaz je na něm už nefunkční.
ten poslední odkaz je zapojení vrtačky narex.. pravděpodobně jste přehodil mezi sebou buďvinutí statoru nebo vinutí rotoru..zezapojení je jasně vidět, že se přehahují vůči statoru uhlíky a tím se mění směr otáčení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.