Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Indukční podložka a plynový vařič?

Od: cekrops® odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Na mém plynovém šporáku mám starou kovovou podložku,která již není vzhledově pěkná. Nedávno jsem našel na internetu tzv. podložku na indukční vařiče. A tak mě napadlo, že bych ji mohl dát na ten můj šporák místo té mé staré. Ale bohužel nevím z jakého materiálu je. Vypadá to na nerez ale nejsem si jistý. Nevíte to někdo? Šla by použít na plynový hořák? Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podložky pod hrnce na plynové variče sú z liatiny,aby sa nekrivili.Tú magnetickú môžete kľudne použiť čo sa týka ohrevu,no či nedôjde k jej deformácii sa ukáže len pri používaní na plynovom horáku vplyvom teploty plameňa.

111®
hodnocení

0x

a nestačilo by tu původní přejet flexkou?

hodnocení

To by asi stačilo ale časem to bude zase vypadat hrozně... Ale díky všem za rady.

hodnocení

0x
Zdravím, indukční podložka je magnetická, a je k tomu, aby spojila indukční vařič s neindukcnim nádobím, měla by tedy přijít na indukční vařič. Jak to bude fungovat s plynem, si netroufám odhadovat, na jednu stranu rozvádí teplo, ale jak podložka snese přímý kontakt s plynen, nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]