Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké lepidlo na polystyrén?

Od: flodur® odpovědí: 5 změna:

Potřebuji zateplit betonový strop sklepa proti pocením polystyrénem.Jaké mám použít lepidlo, jedná se cca o 4m².

Děkuji.

flodur.

doplněno 18.04.15 07:22:

Též by mne zajímalo jak případné lepidlo či pěnu nanášet na desku, zda lepit i spoje, aby případně sražená voda na betonu neprosakovala spárami.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Záleží na tloušťce-váze polystyrenu. Lehké kousky se dají velmi dobře přilepit akryl-silikonovým tmelem. Pokud máte dostatečně rovné desky, na "spáry"bych se vykašlal

doplněno 18.04.15 16:49:

flodur - co tedy toto? zbozi.cz/... asi potřebujete větší plochu...

hodnocení

0x

Dá sa kúpiť v tube do pistole lepidlo na polystyrén,no keďže budete potrebovať aj povrchovo upraviť,tak vám stačí kúpiť armovacie lepidlo vo vreci na polystyrén a nalepiť to na hrebeň ak je rovný strop alebo na body ak to je trochu krivé,istiť to je dobré aspoň po dve zateplovacie hmoždinky na kus polystyrenu.Ostatné lepidlo použijete na sieťku a povrchovú úpravu.

hodnocení

0x

Nechápu smasl Vašehio problému-sklep je obytný? Co je nad sklepem?

Protože se na stropě sklepa sráží vlhkost,bude nutné zaizolovat strop sezhora a pak se na něm nebude srážet vlhkost.Ta se sráží na studeném z čehož mně vyplývá že nahoře je zima,ve sklepě teplo,takže tím že na strop dáte polyš ničehož nedosáhnete-naopak vlhko se bude srážet někde v konstrukci stropu a bude to dělat neplechu.

Ale pokud budete přesto chtít tak buďto pěnou ale bude nutno desky něčím podepřít nebo normální stavební lepidlo ,třeba od cemixu Basic (pokud je malá ploch lze i lepidly v kartuši (na větší plochu zbytečně drahé!)

doplněno 18.04.15 13:03:

Tak ještě jednou-pokud se Vám na stropě sráží voda-je studený ,odzhora jde zima ,ale budiž.

Jinak na 8 ks desek=4m3 bude v pohodě (pokud je stop rovný nebo nebude třeba vyrovnávat) tak jeden pytel basicu bude stačit jak na celoplošné nebo na rámeček a buchty,přičemž bych spíše doporučil plošně-bude držet bez podepření !(celoplošné= zubovým hladítkem cca 8-10mm,rámeček=lžící okolo desky a jedne až tři terče v ploše)

doplněno 18.04.15 13:08:

On by stačil jen akrylový tmel v kartuši,mamut glue, atd

hodnocení

disel:

Sklep slouží na uskladnění pilin a zvenčí strop zateplit nelze, vnitřní zateplení mi doporučil milan cukrar. Můžete doporučit konkrétní lepidlo v kartuši, které se nenanáší po celé ploše desky a není zapotřebí podepření. Na těch osmi deskách při lepení Basicem moc neušetřím respektive to výjde cenově na stejno, ale práce bude snažší a rychlejší.

Díky flodur.

janm*

Dobrý den

Použil jsem tohle:

kupsimamuta.cz/...

Desku eps stačí lepidlem "nabodovat"(udělejte malinko větší "výstupky"lepidla) přitlačit a deska přilne bez nutné fixace, okamžitě, můžete pracovat bez přerušení, lepil jsem eps na osb desku, bude to držet i na tom betonu či jiném materiálu, po čase jsem měl tu čest desku eps demontovat a celkem problém, drží to opravdu dobře, desku demontujete jen tak, že ji "strhnete"jinak ze stropu nepůjde... :)

doplněno 18.04.15 17:09:

Tím "mamutem"je to opravdu rychlé, čisté, bezproblémové a po vytvrdnutí v podstatě nerozebratelné (bez toho že by se eps nepoškodilo) takže kdykoliv chci eps přilepit nebo něco nalepit na eps, třeba kousek perlinky užívám mamuta,(stačí vždy jen na "body"a bez fixace) je to sice dražší ale mám ušetřeno spoustu práce starostí a na výsledek se mohu na 100% spolehnout, tolik za sebe.

doplněno 18.04.15 17:36:

No a aby polystyrén tvořil "souvislou izolační plochu"pak je dobré začít z jedné strany desku vlepit do rohu s přitlačením tak aby její hrany co možná "těsně dosedly na roh místnosti"a další desku opět "přitlačit nejen na strop ale k té druhé desce zboku"a tak postupovat čímž by se měli eliminovat spáry mezi deskami, on ten polyš je částečně pružný a stlačitelný takže desky vůči sobě vždy mírně stlačit aby jejich hrany byly "natěsno", nevyjde-li koncová hrana a vznikla-li by mezi deskami nebo stěnami "škvíra"pak desku "seřízněte"na míru nebo vložte na míru vyřezaný polyš, např. klínek atd., chcete-li můžete mamutem "nabodovat"i boční dosedací hrany ale bude to držet i jen dáte-li body směrem ke stropu, body lepidla ke stropu nechte "převýšené"stlačením desky se lepidlo "roztáhne"a ihned desku zafixuje a posléze do tuším 24 h dokonale vytvrdne pak s tím už nehne nic,body lepidla mezi deskami nechte spíše "ploché", na plochu 4m2 by měla stačit cca 2 (+,-) kartuše "(záleží jak se bude lepit), zbude-li vám např. 1 kartuš otevřená tak důkladně pomocí několika sáčků uzavřít, lepidlo vydrží dobře uzavřené dlouho a dá se využít prakticky skoro na cokoliv, takže to nebudou vyhozené peníze, lepidlo jsem s úspěchem užil i na domácí lepení, kde je třeba okamžitá fixace a po vytvrdnutí výborná pevnost.

doplněno 18.04.15 17:42:

Chce to pohledat lepší cenu

srovnanicen.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]