Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád by se zeptal zejména pana Cukráře jakými šrouby přišroubovat SDK na zeď (několikrát jsem zde četl, že to jde). Jedná se o novou Ytong příčku koupělna/kuchyň, a jednu zeď 2x cihla na čtvrtku (soused). Přijde mi, že je to levnější a čistější provedení nez klasické lepidlo-perlinka-lepidla..atd. Mám použít šrouby TN jako do profilů, nebo hmoždinky (chtěl bych zkusit v šatně strop(panel). Ostatní postup úprav, tedy pásky, tmelení atd zůstává stejný (mám jakž takž trochu přehled o co jde? Mohl by jste mi prosím napsta stručně v bodech postup. Zda oškrábat starou malbu na staré zdi atd. (parotěsná folie, zelený SDK do koupelny). Srdečně děkuji.
Já osobně bych si SDK nedával a již vůbec ne na normální stěnu Cihlu ohodil a naštukoval,ytongy vystěrkoval a naštukoval! Strop je jediná věc co bych asi udělal z SDK (malá plocha jako WC,chodba ...)-na stěny UD profil a do něj rastr z UD profilů na to šrouby sdk a spary-páska, tmel ,přeborusit,příp.2.vrstva tmelu,přebrousit a "primalex" či jiná barva ...
Na přišroubení desek SDK na zeď bych zvolil dle tl.SDK vruty a hmoždinky ,vruty TN asi ne.
doplněno 18.04.15 19:02:Stndartní postup "omítky" na ytong je-stěrka lepidlem + možno perlinka, štuk.Další varianta je jednovrstvá omítka (obdoba štuku kterou nedoporučuji, pkd to neumíte,osobně jsem se toho doma vzdal a udělal standartně lepidlo+ štuk) nebo sádrová omítka (od toho mne zradili ve stavivech)
Budu dělat rekonstrukci svépomocí. Bohužel, nedokážu se dobrat odpovědi, jak tedy Ytong správně omítnout - co člověk, to názor. Lepidlo bych dávat nechtěl z důvodu "uzavření" Ytongu, ale každý ze známých mne od toho odrazuje. Většinou letí klasický tyl, tak jak jsem psal v otázce. Rád bych použil "originální" výrobek Ytong, ale netroufnu si natáhnout tal tlustou omítku. Chtěl jsem to svěřit řemeslníkům, ale ty za prvé avy jste pohledal, a každý si razí ten svů notorickýpostup a nechtějí mi to udělat. Příčku bych si troufnul asi postavit sám (i když jsem to nikdy nedělal) ale ty štuky - z těch mám respekt.
Ytong omítky nevyrábí. Doporučené vnitřní omítky na Ytong najdete na ytong.cz/...
S pozdravem Technická podpora Ytong
sdk se místo omítky normálně na stěnu lepí pur pěnou...
Žádné šroubování ani nic podobného není potřeba.
Mám v podkrovním pokoji na chalupě zeď z hliněných cihel (tzv. vepřáky), která má místo omítky nějakou mazaninu s otrubami a nakonec je nalakovaná. Je tedy hladká, ale hrboloatá a nerovná. Myslíte si, že bych mohl přímo na tuto stěnu nalepit montážní pěnou SDK a tím ji začistit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.