Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přišroubovat SDK přímo na zeď

Od: martinvrana odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, rád by se zeptal zejména pana Cukráře jakými šrouby přišroubovat SDK na zeď (několikrát jsem zde četl, že to jde). Jedná se o novou Ytong příčku koupělna/kuchyň, a jednu zeď 2x cihla na čtvrtku (soused). Přijde mi, že je to levnější a čistější provedení nez klasické lepidlo-perlinka-lepidla..atd. Mám použít šrouby TN jako do profilů, nebo hmoždinky (chtěl bych zkusit v šatně strop(panel). Ostatní postup úprav, tedy pásky, tmelení atd zůstává stejný (mám jakž takž trochu přehled o co jde? Mohl by jste mi prosím napsta stručně v bodech postup. Zda oškrábat starou malbu na staré zdi atd. (parotěsná folie, zelený SDK do koupelny). Srdečně děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já osobně bych si SDK nedával a již vůbec ne na normální stěnu Cihlu ohodil a naštukoval,ytongy vystěrkoval a naštukoval! Strop je jediná věc co bych asi udělal z SDK (malá plocha jako WC,chodba ...)-na stěny UD profil a do něj rastr z UD profilů na to šrouby sdk a spary-páska, tmel ,přeborusit,příp.2.vrstva tmelu,přebrousit a "primalex" či jiná barva ...

Na přišroubení desek SDK na zeď bych zvolil dle tl.SDK vruty a hmoždinky ,vruty TN asi ne.

doplněno 18.04.15 19:02:

Stndartní postup "omítky" na ytong je-stěrka lepidlem + možno perlinka, štuk.Další varianta je jednovrstvá omítka (obdoba štuku kterou nedoporučuji, pkd to neumíte,osobně jsem se toho doma vzdal a udělal standartně lepidlo+ štuk) nebo sádrová omítka (od toho mne zradili ve stavivech)

martinvrana
hodnocení

Budu dělat rekonstrukci svépomocí. Bohužel, nedokážu se dobrat odpovědi, jak tedy Ytong správně omítnout - co člověk, to názor. Lepidlo bych dávat nechtěl z důvodu "uzavření" Ytongu, ale každý ze známých mne od toho odrazuje. Většinou letí klasický tyl, tak jak jsem psal v otázce. Rád bych použil "originální" výrobek Ytong, ale netroufnu si natáhnout tal tlustou omítku. Chtěl jsem to svěřit řemeslníkům, ale ty za prvé avy jste pohledal, a každý si razí ten svů notorickýpostup a nechtějí mi to udělat. Příčku bych si troufnul asi postavit sám (i když jsem to nikdy nedělal) ale ty štuky - z těch mám respekt.

joudic*

ja ytong natiram penetraci a rovnou stukuju

ytongpodpora*

Ytong omítky nevyrábí. Doporučené vnitřní omítky na Ytong najdete na ytong.cz/...

S pozdravem Technická podpora Ytong

hodnocení

0x

sdk se místo omítky normálně na stěnu lepí pur pěnou...

Žádné šroubování ani nic podobného není potřeba.

pfpetr*
Klidně tou pěnou. Možné je i použití lepidla na dlažbu. Jinak prodává se na to originál směs. Je mi záhadou proč vám vadí nastukovane lepidlo a nevadí vám zed co drží na par sroubech. Hodně brzo se vám z toho stane problém. Tou klasikou jak říkáte jsou udělaný tisíce bytu a po dodržení základních pravidel jako soudrzny pevný povrch bez prachu a odlupzjici se barvy nedělá nikomu problém a slouží roky

pur penou?to nemyslite vazne.

jabraka*
hodnocení

0x

Nízkoexpanzní pěnou SDK lepit jde,dokonce je tu možnost ponechat větrání mezery.

JABRAKA

a jak budete fixovat sdk aby nedoslo k nerovnosti?

pfpetr*
Hanys pěna je tvrdá za 10 minut fixace není problem

hm,nalepil jsem za cca 20let par tisic metru a vim o cem mluvim.

Mám v podkrovním pokoji na chalupě zeď z hliněných cihel (tzv. vepřáky), která má místo omítky nějakou mazaninu s otrubami a nakonec je nalakovaná. Je tedy hladká, ale hrboloatá a nerovná. Myslíte si, že bych mohl přímo na tuto stěnu nalepit montážní pěnou SDK a tím ji začistit?

pfpetr*
Par tisíc metru čeho a čim? Mluv konkrektne. Nizkoexpanzni pěna bych řekl se tak dlouho nevvyrabi

sdk lepeneho na steny,proto tady tvrdim,ze lepeni na nejake peny neprichazi v uvahu,pokud chceme mit slusnou rovinu.pouze materialy k tomu urcene napr.perlfix,bonding fix, a dalsi spec.sadry.peny se na startu roztahuji i kdyz jsou nizkoexpanzni

hodnocení

0x

Martine, starý dotaz na mne a já ho neviděl? Kde jsem byl?

Do porobetonu použijete k fixaci desky přilepené třeba pěnou Tytan 753 šrouby na SDK, TX 3,5x55 (70)

Do cihel předvrtat cihly 3mm a stejné šrouby.

Kdo nezkusil neuvěří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]