Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barvení povlečení

Od: go* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, dnes jsem barvila povlečení (barevné,nebylo moc tmavé) barvila jsem ho DUHOU- námořnická modř vše podle návodu a když jsem vytáhla povlečení z pračky tak na první pohled to vypadalo dobře ,ale při bližším pohledu tam je trochu vidět ten předešlý vzor (krteček) napadlo mě jestli na to povlečení nebyla jedna DUHA málo a že bych koupila ještě jednu barvu a obarvila ještě jednou prosím poradte děkuju

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

no lepší dát dvě balení barva lépe chytne - píší to i na obalu ... podle váhy barvené látky zvýšit počet balení

iz*
hodnocení

0x

S barvením DUHOU v pračce mám dobrou zkušenost, barvím tak i džínovinu apod.

Pračku naplním cca do poloviny až dvou třetin – pračka by neměla být úplně plná, ale ani příliš prázdná.

Na jednu pračku dávám 3 balíčky barvy, k níž přidávám sůl a ocet.

Barva pak déle vydrží, nevypírá se tak rychle.

mamut*
hodnocení

0x

Bylo by to na dlouhou přednášku, ale předpoklám, že barva DUHA jsou ze skupiny - barviva přímá, tudíž sůl napomůže sytosti barvy. Zásada (u bavlny - třeba soda) nebo kyselina (většinou u umělých vláken - třeba ocet ) barvu fixují do vlákna s následným praním teplé a studené barvy dokud nepřestane pouštět.

Nejnáchylnější barvy na "pouštění" je červená a tyrkysová barva, tak pozor pokud koupíte novou věc, zvláště pak z Číny, tam si s technologickýma postupama při barvení moc hlavu nelámou. Hlavně, že je to obarvený, jestli to pouští už je věc jiná.

P.S. Ti krtečci budou tisk, takže ten dolů nepujde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]