Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem barvila povlečení (barevné,nebylo moc tmavé) barvila jsem ho DUHOU- námořnická modř vše podle návodu a když jsem vytáhla povlečení z pračky tak na první pohled to vypadalo dobře ,ale při bližším pohledu tam je trochu vidět ten předešlý vzor (krteček) napadlo mě jestli na to povlečení nebyla jedna DUHA málo a že bych koupila ještě jednu barvu a obarvila ještě jednou prosím poradte děkuju
Bylo by to na dlouhou přednášku, ale předpoklám, že barva DUHA jsou ze skupiny - barviva přímá, tudíž sůl napomůže sytosti barvy. Zásada (u bavlny - třeba soda) nebo kyselina (většinou u umělých vláken - třeba ocet ) barvu fixují do vlákna s následným praním teplé a studené barvy dokud nepřestane pouštět.
Nejnáchylnější barvy na "pouštění" je červená a tyrkysová barva, tak pozor pokud koupíte novou věc, zvláště pak z Číny, tam si s technologickýma postupama při barvení moc hlavu nelámou. Hlavně, že je to obarvený, jestli to pouští už je věc jiná.
P.S. Ti krtečci budou tisk, takže ten dolů nepujde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.