Nejste přihlášen/a.
Můžete mi někdo poradit typ elektroměrového rozvaděče? Materiál na novou elektroinstalaci si kupuji sám, a chybí mi pouze zakoupit rozvadeč elektorměrový. Bude umístěný v domě na hodiny T1 a T2, na noční proud bych chtěl mít seřízený bojler, takže tam bude muset přijít určitě stykač 4 spinací k němu jistič 6A? Můžete mi někdo zaslat typ který bych si měl zakoupit, ať nekoupím špatně. Děkuji.
Třeba tento, ale evidentně o tom nic nevíte tak to nechte na odborné firmě. Zapojení a revizi musí udělat stejně odborník. Navíc veškeré podmínky, včetně umístění toho rozváděče máte napsané ve vyjádření příslušného distributora (PRE, ČEZ).
Žádný stykač do elměrového rozváděče nepatří. Slengově se mluví o dvoutarifu nebo 1+1 rozváděči. Cena je od cca 4 000,- až třeba po 15 000,- dle provedení.
Chtěl jsem zakoupit tento typ: sfos.cz/... Je zde napsané že je tato rozvodna i pro Čez. Kupuji materiál, práci mi odvede eletrikář (jako fušku), pak bych si zavolal elektro revizáka kvůli kontrole a revize (revizák snad nebude potřebovat fakturu kdo mi co napojoval, přeměří mi vše co má a pokud bude vše v pořádku tak dá razítko a podpis), kterou potřebuji předložit Čezu, aby mi mohli napojit elektriku.
Klidně o použijte(já ho mám taky)Pošlou vám ho i s certifikátem a ten je důležitý.Relé se dává do podružného.Problém bych viděl v tom umístěním v domě,při celkové rekonstrukci ho chtějí umístit na hranici pozemku.
Ano relé se dává do podružného a jistí se 2a jističem.V elektroměrovém je elektroměr,spínač hdo(dodá poskytovatel)jistič hdo a hlavní jistič vše pod plombou.Takže nezapomeňte natahnout kabel mezi rozvaděče na ovládání hdo (stačí jeden průřez 1,5 ale dává se 3x1,5)
V loni jsme dělali rekonstrukci elektroinstalace, zvyšoval se tarif a záváděl 3f rozvod. A bylo nám schváleno umístění elektroměru ve zdi domu i přesto, že před domem je cca 3 metry předzahrádka a až poté je plot s obecním pozemkem. Distributor ČEZ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.