Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakladova deska

Od: danda* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

uvažuji o zhotovení základové desky pod zapuštěný bazén svépomocí. akorát mám obavu, aby jsem v té délce (rozměr 3*6m) trefil rovinu. Jak by se mělo při betonáži postupovat, stačí zašalovat po obvodu? četl jsem ještě o metodě "na trhy", při které se do země zapíchají kolíky a podle nich se betonuje. Ale přiznám se, z toho popisu jsem nebyl nijak moudrý. díky moc za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

1x
Zasalujes, stahnes 3m lati a hotovo. Hlavne mit salunk rovny.
pfpetr*
Při takovýchto pracech je k nezaplacení laser. Da se pořídit od 1000 kc a přesnost roviny na 5 m je perfektní.
paw*

laser neni vsemocny. Mas jasny slunesny den a uvidis venku prd. Na srovnani salunku staci vodovaha.

souhlasím :)

teď jsem podle něho rovnal zemní vruty a během dne (ani nemusí svítit slunce) je kreslená čára neviditelná.

naštěstí ale promítá i jednotlivé silnější body a ty už vidět jsou.

Nicméně stále stím byla jednodušší práce než se šlaufkou...

Take si myslim, ze staci udelat rovne salunk a stahnout podle neho. Vyska se da dobre pohlidat trubicovou vodovahou. Stoji par KC. Laser je urcite fajn, ale kvuli jedne akci by jsem ho neporizoval, to uz spis pujcovna.

kados.cz/... - lze samozrejme jen zaimprovizovat jen s pruhlednou hadici, nebo si pomoc jinak (petky)

PS: pozor na vzduchove bubliny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]