Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na chatě mám domácí vodárnu, jejíž součástí je tlaková nádoba na 35 l, ve které je gumový vak na vodu. Když jsem po zimě napouštěl systém, stále jsem jej nemohl natlakovat. Sundal jsem tlakovou nádobu a zjistil, že gumový vak je děravý. S jeho výměnou problémy nemám.
Ale vnitřní stěny nádoby jsou od vody mírně zkorodované. Já sice nějakou představu o opravě mám, ale přesto bych rád slyšel vaše názory na opravu.
Rady typu "Kup si novou" neberu.
Díky za názory.
Zdravím,
záleží na tom, jak moc je zkorodovaná - to musíte posoudit vy. Ale pokud jen povrchově, tak obrousit smirkem a natřít základovkou (S2000 červenohnědá) 2 vrstvy. Pokud byste chtěl být jo puntičkář, tak můžete ještě udělat v celé nádobě 2 nátěry nějakou vrchní barvou - emailem, např. S 2013 Industrol. Tato kombinace je podle testů nejvíc odolná - vyrovná se jí jedině Hammerite.
Díky za odpověď, já původně uvažoval o nějakém odrezovači, protože uvnitř nádoby se ohánět smirkem asi moc nepůjde. Koroze není nijak hluboká, takže by ještě nějaký čas mohla vydržet. Mám ji teprve asi 3 roky, takže se mi ji hned měnit nechce.
Díky za názor
My měli ve sklepě tlakovou nádobu od války. Předloni šla... skoro 70 let. Koupili jsme novou. Ohdadovaná životnost 10-15 let.
Otázka pro hnidopichy: Co Ronyxovo S2013 a styk s pitnou vodou? Ne, že bych si z toho dělal hlavu...
doplněno 17.04.15 00:28:martincakl: pořád mám před očima tu 70 let starou, bez měchu.
Povrch hlavně musí být hladký aby se o něj nový vak neprošoupal.
Ona ta rada "kup si novou" není až tak od věci - pokud sečteš cenu nového vaku, barev a práce, tak tě oprava může vyjít dráž než ta nová nádoba...
Jinak klasika - odstranit rez na čistý kov, bezoplachový odrezovač, základní a vrchní barva. Nebo klidně jen očistit a Hammerite...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.