Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer, budu potrebovat vybetonovat zaklady pro samonosnou vjezdovou branu. Vykop mam 2x0,5x0,8m a protoze nemam michacku, ptal jsem se na neton v betonarce. Pan mi neochotne sdelil, ze mi neporadi jaky druh betonu bych tam mel dat, abych mu pak pry neprisel vynadat, ze to prasklo atd. Takze jaky beton je pro tento ucel vhodny? A jeste jedna vec, pravdepodobne bych si z betonarky musel beton vozit na privesu, takze zhruba 3x se otocit. Vadilo by, pokud by beton v zakladu ztvrdnul, nez bych prijel s dalsi varkou? Nebo je to naopak lepsi delat na vic vrstev?
doplněno 16.04.15 17:04:Tak dnes jsem zkusil jinou betonarku, kde mi doporucili C20/25, ales tim, ze sucha smes by nebyla vhodna a chtelo by to tekuty stav. Coz uz je doprava mixem a pri moji potrebe by to byl docela luxus. V garazi mi chybi dodelat posledni vrstva podlahy cca 6cm, takze bych toho vyuzil a pri te prilezitosti dodelal podlahu, ale i tak..
Budto zaplatim 6500 za 2,5m3 s dopravou mixem,nebo budu muset shanet michacku a meterial na domaci umichani.
No to čumím. Dělal jsem dispečera betonárky a každému jsme profesionálně poradili. Na takovou bránu stačí beton třídy B 15. Beton by se měl dobře spojit a jeho doba zpracovatelnosti musí být napsána na dodacím listu. Podle počasí a technologie to bývá cca 1-2 hodiny. Pokud by navážení betonu trvalo déle, ať Vám tam dají zpožďovat nebo více plastifikátoru. Pokud to neumí, jsou to sráčí a jděte jinam.
Souhlasím s příspěvkem výše. Potřeboval jsem beton na jistý účel, přijel jsme na betonárku, řekl na co to potřebuju a dispečer mi velmi ochotně vysvětlil, jaký beton mám použít a další věci k tomu. Takže tak mají vypadat služby - dle mého názoru.
Pokud to máte na 3x otočení se s vlekem, nechte si to dovézt, vyjde vás to určitě levněji než vlastní doprava (teda pokud to do betonárky nemáte 500m).
Co se týká možnosti prasknutí - doporučil bych vám dát do základů armaturu - celkem jedno jak bude vypadat - měla by být ale provázaná přes celou délku brány, protože jinak vám to může při mrazech stejně prasknout - čili udělat základ jako železo betonový monolit.
To je něco málo přes půl kubíku,u nás v HB beton nebo u českomoravského bych si to nechal dovézt (jeden Avie a druhý něco stejné velikosti a doprava je téměř zanedbatelná (alespoň pro mne byla možná díky práci v oboru kdy nás obě betonárky zásobují,potřeboval jsem asi stejné množství ale zavadlý pískový) a bral bych odhadem tak 20-30 s kamenivem tuším velikosti 16/32.Jen tak pro zajímavost-v našich dvou betonárká přijdete a řeknete na co chcete beton a doporučí pro danou věc ten nejvhodnější.
doplněno 16.04.15 18:21:Hm zase jiná a zase nejsou schopni uspokojit zákazníka! Samozřejmě že "suchá"směs je něco jiného než litý ale ne vždy musí být tak řídký,že nelze převézt na korbě sklopky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.