Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak fungují turbokamna?

Od: vera* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, máte někdo španělská turbokamna? jak jste spokojeni , je to novinka distributor je Michal Luhan. díky Věra

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

toto?

turbokamna.cz/...

podobná vzhledově, ale litinová, se dělala před mnoha lety, používali je naši předci (předkové?); dnes jejich napodobenina

zakar.cz/...

jako mladý jsem zažil jejich provoz, pokud ta současná dovážená budou stejně provedena (vypadá že ano), tak bych do toho šel; akorát je třeba dávat pozor na děti, poměrně vysoká povrchová teplota...i když je tam takový ochranný koš...

janm*

Dobrý den

Turbokamna jsem nezkoušel takže jak pracují nemohu posoudit, na stránkách prodejce je uvedeno schéma, kde rozdíl oproti klas. kamnům se šachtičkou je zejména v přívodu primárního vzduchu trubkou ta je vedena ohništěm čímž se "zahřívá"a primární vzduch je tedy předehřátý, jinak se mi to ale jeví jako spalování dřeva klasickým "prohořívacím systémem", také je zajímavé přikládání a to "horem", nevím zda-li tak kamna ale občas nezakouří do místnosti, udává se také varná plotna, nevím jak se přikládá když se na plotně vaří.

turbokamna.cz/...

tady na té stránce mají i schéma a další věci, otázka je co je pravda a co reklama.

Ta kamínka co uvádí p."nonek"ty litinové bubínky, to jsou jednoduchá tradiční kamínka tzv. "Vincky"více méně s "omezenou"regulací vzduchu užívala se především na uhlí a mají jednoduchou válcovou konstrukci, čili ta turbokamna jsou malinko jinak řešená.

jendad

Mě tedy zarazila ta váha kamen cca 18 až 28kg , podle tytu. Podud kamna nemají šamot , tak bych tomu nedával velkou životnost.

opravdu nemají šamot, z popisu, odkaz výše

Tato kamna neobsahují ve své konstrukci žádný spotřební materiál jako jsou šamoty a těsnící šňůry. Nemá se na nich tedy co poškodit. To je předurčuje k dlouhému, bezstarostnému používání.

je to něco, jako topení v sudu, akorát ten nemá kovovou trubku na přívod vzduchu

jendad

Začnu tou trubkou :) Když předehřátý vzduch bude žhavit do roštu , tak nevěřím v dlouhou životnost . Tam bude brzy díra v roštu. Za další , pokud nemá těsnící šnury, kamna nejsou vzduchotěsná a nepočítejte tak s dobrou regulací. Nevydrží dlouho žhavé a budete mít krátkou dobu mezi přikládkou(nebudou stáložárná). A pokud nemají šamoty, tak pokud je budete každodenně používat nevěřím v dlouhou životnost. Vždyt blbé jotulky f 602 mají cca 60kg a síla litiny bude okolo 5 až 6 mm .Mají boční vyměné pláty. Četl jsem pár recenzí , že propálily zadní stěnu která nemá vyměnou desku a to je od přívodu vzduchu cca 0,5m a to nemá předehřátý vzduch ! Doporučují tam dát aspon kus ocelové desky jako vyměnou ochranu.

Nejsu tak bohatý , abych si kupoval takové věci a druhou zimu je vyhazoval , nebo opravoval !

Pokud sháníte dobrá kamna , podívejte se na jotule f 602n , plamen trenk , dovre 600 nebo 40cb , ale i češi vyrábějí licenci jotulu f 606 kovodruzstvo-plzen.cz/...

krbova-kamna.heureka.cz/...

A pokud chcete kamna na uhlí podívejte se na thorma kerpen , filex .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]