Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit nejlevněji elektroinst. materiál?

Od: stanaburesova* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,chceme stavět a ráda bych se dozvěděla,kde koupit nejlevněji elektroinstalační materiál.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Stana, to záleží jak který, páč já kupuji ve velkoobchodu. Někdy ale objevím na internetu levnější, nedávno jsme byl v Baumaxu, a měli akci na zásuvky a vypínače. Takže to je někde levnější, jinde dražší.

Před měsícem jsem koupil plechovou vanu s nožičkami, stále 2000Kč, včera jsem viděl levnější, tak jse mjí vzal, ale nožičky byli zvlášť a najednou to bylo dražší.

Musíte udělat seznam materiálu, a nechat ho ocenit ve Vašem okolí...pak vybírat, že si něco koupíte zde, jiné tam, pak pojedete do dalšího krámu. Sice budete mít levně, ale naběháte se..

hodnocení

0x

Levněji by vám to opravdu mohlo vyjít v nějakém velkoobchodním skladu nebo případně u výrobce. Já kupuji v Elkovu, případně, když jsem potřeboval kabely, tak přímo v kablovce ve Velkém Meziříčí. Ovšem, jak již psal p. Cukrář, není nikde napsáno, že to a to musí být levnější tam a tam, chce to dost hledání po netu nebo objíždění po obchodech. Ale taky pozor na kvalitu, někde můžete sehnat sice levnější materiál, ale kvalitou nic moc a dlouho vám nevydrží (nebo nevyhoví normě). Zkuste se poptat nějakého elektro odborníka, který dělá domácí instalace, co používá a kde nakupuje, také se s ním poraďte, kolik čeho nakoupit, aby vám toho nezbylo kvanta jako mně *smich*

hodnocení

0x

Já na stavbu nakupoval materiál do zásoby. Měl jsem nachystaný projekt vč. inženýrských sítí, věděl spotřebu materiálu předem. Přes rok jsem různě hledal a kupoval - tam zásuvky na aukru, tam kabely "zbytky ze stavby" ... ve finále elektřina z projektových 60tis za cca 25 tis. jen na materiálu. Pošta, cesta, čas atd... možná jsem ušetřil 30 tis čistého.

Ale je to hodně o času - já měl čas v práci...

hodnocení

0x

Pokud opravdu teprve "chcete stavět", tak máte dost času na hledání konkrétních věcí na internetu a ve slevách.

Třeba teď jsem na aukru koupil 200m cyky 3x2,5 za 9,-/m normálně stojí 17... a tak je to se vším nejen s elektrem.

host*
hodnocení

0x

Zřejmě nemáte kvalifikaci pro elektroinstalační práce a tak si instalaci zřejmě necháte naprojektovat a provést od nějaké firmy, která pak také udělá revizi a bude za práci ručit.

Podobně, když si necháte dělat topení a nemáte v rodině topenáře, tak si necháte topení udělat od dobré firmy. Dobrá firma vám dá podrobné vyúčtování použitého materiálu, dopravy i prací, do posledního kusu a do poslední koruny. Totéž by měla udělat dobrá elektrikářská firma - koupí celá velká balení kabelů a bude vám účtovat jenom to, co skutečně použije. Kdybyste kupovali vy kabely přesně na metr, tak vám bude určitě chybět a ještě budete jezdit dokupovat. A když vám přebyde kabel i další materiál, tak budete prosit někoho, aby si to od vás odkoupil nebo vzal třeba zadarmo.

Ale pokud si na provedení instalace troufáte, máte dobrý projekt i s rozpisem materiálu, můžete velkou část práce udělat sami a pak na zbytek zavolat elektrikáře s kvalifikací a razítkem. Pak se vám vyplatí koupit si materiál sami (i s DPH).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]