Uvažuji o koupi kombinované chladničky s mražákem a rozhoduji se, zda s jedním nebo dvěma kompresory. Poraďte prosím, nebo popište vlastní zkušenost. Díky.
Já bych volil tu se dvěma kompresory. V principu není až tak velký rozdíl ve spotřebě, jestli má jet jeden kompresor dvojnásobnou dobu, nebo dva kompresory poloviční dobu. Výhoda u dvoukompresorové je ta, že v případě poruchy vám alespoň část chladničky funguje a než dorazí opravář, tak se dají věci přesunout. Navíc z hlediska opotřebení mají dva kompresory teoretickou dobu životnosti dvojnásobnou.
A nebylo by lepší mít jednu ledničku a jeden mražák? Já jsem to vyřešil tak, že mám menší jednohvězdičkovou Calexku, a na ní 3-hvězdičkový mražák. Když mám mražených věcí málo nebo jen na krátko tak dám do ledničky pod výparník izolaci a pustím ji naplno, a samostaný mražák mám vypnutý. Když mám víc mražených zásob tak pustím mrazák, ledničku dám na MIN a vyhodím izolaci zpod mražáku.
Jednoznačně dvoumotorovku,navíc doporučuju kubaturu 1:1.Je to dobrý třeba při čištění chladničky,že se nemusí zastavit chod mrazáku a naopak.Pořídit dva samostatný přístroje je na úkor prostoru a dneska už se to snad ani moc nepraktikuje.Kdo to ale má doma už řadu let,když to funguje byla by blbost to rušit.Po dožití ale určitě pořídit kombinaci.
jaja28*
Takže je tedy rozhodnuto - dvoukompresorovou, ale prosím kibice ještě o upřesnění té kubatury 1:1. To zjistím jak?
tesyk*
Kibic měl nejspíš na mysli, aby velikost mrazáku byla přibližně tak veliká jako u té lednice.
Nekoupi jsem si nikdy nic jinýho, než dvouagregátorovou kombinaci. Všechny výhody byly již přede mnou řečeny. V současnosti máme Elektrolux. Absolutní spokojenost a malá spotřeba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.