Nejste přihlášen/a.
Mám trámový strop s oboustranným prkenným záklopem. Skladba je odspodu - omítka, rákos, prkenný záklop, trámy + mezi nimu vata na parozábraně, paropropustná folie, prkenná podlaha. Parozábrana je jen mezi trámy (natmelená na spodku boků trámů), protože pod trámy ji nebylo při doplňování vaty shora jak dostat.
A nyní otázka. Nyní budu opravovat strop v koupelně (sádrokarton) a mám přitom možnost dát parozábranu po celém stropu koupelny. Koupelna má zvýšenou produkci vlhkosti, takže by se hodila parozábrana i pod trámy, ale obávám se toho, že mezi trámy pak bude vlastně prkenný záklop uzavřený mezi dvěma parozábranami a tedy zda to nebude dělat neplechu - aby mi ten záklop a nakonec třeba i trámy nehnily. Co Vy na to?
Doplňuji nákres.
Honzo, vše je o fyzice.
Začnu od spodu. Uděláte kvalitní parozábranu, takže vlhkost zespodu nepůjde do konstrukce. Pokud budete pracovat správně. Pak nad prknem bude další parozábrana. Jelikož ale nad tímto prostorem je tepelná izolace, rosný bod bude nad touto folií, nebude problém s prkny mezi parozábrany.
doplněno 13.04.15 12:31:udělejte nákres..
doplněno 17.04.15 07:59:Každá parozábrana není na 100% těsná.
Vám se tam dostane minimální vlhkost, ta se odpaří teplem v koupelně. Určitě budet po koupání, hlavně sprchování, větrat koupelnu. Buď větrákem či oknem..
Já bych se toho nebál.
Jasně fyzika, a právě že fyzika.
Jak moc mohu počítat s tím, že při sebelepší montáží se mezi ty dva "igelity" vlhkost nedostane, resp. že tam nezůstane? I u vysoceparonepropustné folie se nějaký průnik par udává - mohu se spolehnout na to, že jestli tam nějaká tato minimální vlhkost proleze, že zase stejným způsobem proleze i tou vrchní vrstvou? A ještě - koupelna nezabírá celé pole mezi trámy, tedy část pole bude mít folii shora i zdola a část jen shora - nemám se obávat, že mezi folie se dostane vlhkost bokem (ze sousední místnosti)?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.