Nejste přihlášen/a.
Existuje prosím nějaký polystyren do tl.5cm byť podstatně dražší,který by nahradil klasický fasádní o tl.10cm. s tím že ho použiji na některá místa fasády. Děkuji.
doplněno 10.06.09 18:53:To je otázka.
Ano ,pomohlo.Vím teď aspoň že mi 50 mm PUR těžko nahradí 100mm polystyrenu.Pozitivní je že mi při použití PUR nevznikne v některých místech zateplení moc velký tepelný most. Pokud ovšem lze kombinovat a napojovat tyto dva materiály!?
milý jerry, asi si to pletete, zateplením Vám nevzniknou tepelné mosty, ty si právě tímto ODSTRANÍNE. Jak kvalitně, záleží jen na Vás. Jen musím upozornit, že tepelný odpor u PUR-PIR není dán její cenou. Cena EPS oproti PUR-PIR je zhruba 10x menší, ale tepelný odpor je malinký.
Asi si nerozumíme.Mám několik míst kde potřebuji z estetického hlediska dát jen max 5cm izolant s tím že pro celou stavbu podle současných požadavků platí 10cm polystyrenu .Tím tepelným mostem jsem vlastně myslel nedostatečně zateplená místa 5cm polystyrenem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.