Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka nádobí - jaké tablety a jak dávkujete?

Od: traktorista odpovědí: 7 změna:

Přestěhovali jsme se do nového bytu a součástí je i myčka nádobí. Talířek od snídaně umyjeme v ruce, ale při větším vaření nebo když se to naskládá, je to dobrý vynález, hlavně z úspory času. Jaké kupujete tablety? Úplně levná záležitost to není, pouštíte myčku i třeba jen bez tablet, nebo dávkujete poctivě dle návodu myčky či výrobce tablet..?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

0x
Nejake obyc DM tablety, myji lip nez televizni somaty atd. Jedna tableta na jedno myti,zadna veda.

hodnocení

0x

Sypu prášek ( v Lidlu se dá koupit poměrně levný). Sypu poměrně málo, spíš jen symbolicky. Nádobí mám dobře umyté. Z programů jsem se časem naučila používat pouze jeden, a sice "šestý smysl", kdy si myčka sama vyhodnotí, na kolik stupňů ohřívat vodu a jak dlouho mýt. Nádobí dávám do myčky lehce očištěné (stěrkou) a připáleniny na pekáčích mírně rozruším drátěnkou. Myslím, že se mi tato malá manipulace s připáleninami vyplatí v (opět malé) úspoře za el. energii.

webbiecz*
hodnocení

0x

Kupuji tak různě Somat, Jar, Finish... většinou v nějaké akci, kdy jedna tableta vyjde na slušnou cenu. Na jedno mytí jedna tableta :) To co by se v myčce jen tak neumylo trochu ošmrdlám než to do tý myčky šoupnu. Stejně tak když je třeba talíř hodně upatlaný třeba od omáčky, tak ho opláchnu vodou - zaschlé talíře se někdy myjí hůř, navíc mohou smrdět. Pokud ale myčku pouštím hned, tak to nedělám. Bez tablet myčku nepouštím.

Poustet myčku bez tablety má smysl jen pokud má myčka speciální program pro oplachování. Když se za celý den nenashromáždí tolik nádobí, aby mělo smysl ji pouštět, tak se pustí oplach který omyje nejhrubší nečistoty ( omáčky atp.) a nádobí zůstane do druhého dne aniž by to ráno smrdělo. Jestli vám trhá žíly dát 4kč za tabletu jaru v akci tak se dají na Aukro koupit německé tablety kolem 2ká za kus ale doporučuju napřed koupit menší, byť cenově méně výhodné balení na zkoušku a ne rovnou stovku najednou. Některé stojí za starou belu přesto, že je lidi v komentáři k výrobku doporučují jako o život. Asi záleží na tvrdosti nebo ph používané vody. Takže je potřeba zkusit jak funkční budou ve vaší myčce.

cesmina*
hodnocení

0x

Já kupuji od začátku v akci obyčejné tablety Finish .Jar tablety se nám nevejdou do zásobníku.

hodnocení

0x

Kupuju je v lidlu, ty nejobyčejnější. Stejně tak tam kupuju sůl a leštidlo.

Tablety 3v1 (myslím ty co obsahují i leštidlo a sůl - mají je tam taky) jsou dle mě naprostý nesmysl. Leštidlo je potřeba dávkovat až po umytí a ne po celou dobu. Se solí je to ještě větší kravina, protože sůl neslouží ke změkčení vody, ale k regeneraci změkčovače. Proto je sůl v tabletě zbytečná a stejně je nutné nasypat sůl i do zásobníku.

hodnocení

0x

Já kupuji prášek Somat v plastovém kanystříku, v Kaufu. Když dojde, koupím v kabici a přesypu. Dávkuji podle znečištění nádobí. Po nedělní kačeně více, než na sklo po návštěěy. A místo leštidla liju ocet. Sůl vždycky koupím do zásoby, když potkám levnou. ;) V drogerii DM mívají také velice účinné a cenově zajímavé prášky do myčky. Tablety mi příjdou neekonomické a drahé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]