Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napouštěcí ventil k WC T-2443

Od: amper® odpovědí: 4 změna:

Asi před 6 měsíci jsem vyměnil starý kus uvedeného typu (měl odslouženo víc jak 10 let) za nový. Starý kus odešel na únavu materiálu - prasklo víčko. Vyměnil jsem kus za kus a užíval si tichého a spolehlivého napouštění (starý kus měl tendenci se před vypnutím rozvibrovat). Tahle idyla trvala půl roku. Nový kus pak přestal vypínat (nahodile). Rozborka, vyčištění, otočení těsnění, výměna těsnění, pokusy s nastavením plováku, přivírání či úplné otevření roháčku za WC, zkrátka nic nevrátilo ventilu jeho funkci a spolehlivost. Nakonec jsem vyrazil do sklepa a našel původní prasklý kus a z nového použil jen víčko. Funkce se dostavila, ovšem i s nežádoucími vibracemi a kmitáním při vypínání, splachovat tedy zatím lze (ale v noci probudím celou stoupačku :( ) Při pokusech jsem zjistil, že použití původního těla ventilu = vibrace, použití nového těla ventilu = nespolehlivost a z obou ventilů a jedné sady těsnění poskládal hybrid, který zatím vždy vypnul a nevibruje tolik jako původní kus. Nerad vzdávám věci, ale jedinou rozumnou radou na téma zmiňovaného ventilu, kterou jsem na netu vygooglil je vymontovat, otevřít okno a...

A teď otázka, vlastně dvě:

1. Může mi někdo poradit ekvivalentní napoštěcí ventil jiného výrobce, spolehlivý a za rozumnou cenu? Poměrně dobré reference má třeba Alcaplast. T-2443 má boční přívod vody a závit G1/2".

2. Otázka pro fajnšmekry: Může mi někdo do podrobna vysvětlit funkci zmiňovaného ventilu? Zkreslil jsem si to a jakous takous představu mám, jen nevím, jestli správnou. Odpovědi typu. ...nahoru dám švestky, zkvasím to, spálím to, zchladím to, skapu to, stáčím to, piju to, chutná to... mi jaksi nestačí

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

první 10 let?To gratuluju já ho měnil(čištění také nepomohlo)každé cca 2 roky,to samé i ten z alcaplastu-tvrdá vlastní voda.Těď mám asi 3roky tenhle a spokojenost akorát se musí vytvarovat kolem vypouštěcího ventilu

tesneninyvlt.cz/...

hodnocení

2x

To rozvibrovanie spôsobuje vysoký tlak vody čo ide do ventilu,pri niektorých je súčasťou taký umelý hranol,ktorý je vložený vo vnútri ventilu na prívode za sitkom,skúste len trochu otvoriť prívod.Princípom je uzatvárania je podtlak na vyvolaný zdvihom plaváku na membránu cez tú malú tyčku a nasledným pritiahnutím klobučíka s tesnením na vývode.Čo sa týka kvalitý tak rovnako dva kúpene vám nevydržia aj rovnako dlho a opravovať ich nemá význam.

hodnocení

Jak jsem již psal, přivírání roháčku nepomáhá a čtyřhran tam samozřejmě je. Ta vibrace nemá klasický charakter vysoké frekvence a nízké amplitudy, kdy se někam rve voda pod tlakem. Prostě kmitá plovák nahoru a dolů několikrát za sekundu. Nakonec se to utlumí, ale trvá to i několik sekund. No nic, je rozhodnuto, jakmile se dostanu domů za světla, jde ventil z domu.

lapartna
hodnocení

0x

Náhodou jsem zadal do vyhledávače "ventil T-2443" jestli s tím má taky někdo problémy a vidím, že nejsem sám. Právě řeším starý nefunkční ventil Slovplast T-2443.

Moje poznatky:

Schoval jsem si předchozí původní starý nefunkční T-2443 a po porovnání s aktuálním nefunkčním T-2443 konstatuju, že oba dva T-2443 nejsou identické. Výrobce udělal nové formy a provedl velmi drobné úpravy. Takže dneska koupená sada těsnění nemusí těsnit na starém T-2443. To je první poznatek.

Druhý poznatek je, že výrobcem celé sady T-2443 je slovenský Slovplast Myjava a náhradní těsnění, které se třeba prodává u nás v domácích potřebách je od výrobce "TĚSNĚNÍ NÝVLT s.r.o." z Červeného Kostelce. Toto těsnění od TĚSNĚNÍ NÝVLT s.r.o. není originálním náhradním dílem a to znamená, že toto těsnění má jiné vlastnosti. Nikdy se nevyrovná vlastnostem originálu.

Doporučuju řešit výměnou celé sady a nic nekombinovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]