Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sekačku nastartuji, motor běží nepravidelně. Nepatrně vibruje. Když se zahřeje a vypnu ji, tak už nejde nastartovat. Nejde protočit, chová se jako zaseklá. Tahám za šňůru silou, ale motor se ani nehne. Až zase vystydne, opět jde nastartovat. Je zadřená? Stalo se mi to tak, že jsem ohnul nůž a i když vibrovala, sekal jsem dál. Chtěl jsem ještě dosekat. No, moje blbost. Je zadřená nebo ohnutá hřídel?
Jestli je to dvoutakt, tak pak bylo asi málo oleje v benzínu. Vypadá to napřidřený motor. Povrch pístu má zřejmě poškozený povrch a při tepelném roztažení pístu už nestačí vůle mezi pístem a válcem. Motor rozebrat, plochy přeleštit smirkem zrnitost 1000 - 1200 přes rovnou podložku. U dvoutaktu při skládání pozor na zámky v pístu a nebo raději do opravny.
Je to čtyřtakt. Je složité vyndat píst, musí motor ze sekačky ven? Bude potřeba nějaké nové těsnění?
Tak to rovnou dejte do opravny. Jestli s tím nemáte zkušenosti, tak to pak bude katastrofa. Nastavení ventilových rozvodů aj. Možná je problém v mazacím čerpadle a to je obdoba jako v autě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.