Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedodržení bezpečnosti u stavby

Od: kl* odpovědí: 8 změna:

kam si mám stěžovat? jde o nebezpečí úrazu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

nadřízenému, rodiči, obci, ...když jste skoupá(ý) na podrobnosti.

Nebo hrozí úraz na chodníku, doma, v práci, na dětském hřišti.

Nevím jak kolegové došli k názoru, že jde o stavbu?

doplněno 11.06.09 17:34:

asi podle toho že je to v nadpisu, Milane čti rychleji.

Je to Vaše stavba?

technikjirik*

to mě fakt pobavilo*smich*

Jiří, to jsem rád, že jsem Vás pobavil.

:)

technikjirik*

člověka vždycky pobaví, když vidí v lapálii i někoho jiného než sebe... je to pro každého, ale vy jste se s tím vypořádal opravdu moc hezky asi vám za to dám bod...protože jen člověk s nadhledem se zpranýřuje sám a ještě s lehkostí..*slunce*

technikjirik*
hodnocení

1x

Jde tak trošku o míru nebezpečnosti a o to komu a kde to nebezpečí hrozí a v jakých podmínkách. Zaměstnavatel je povinen vybavit své zaměstnance proti rizikům a sami zaměstnanci pak musí vědět kde a jak se chránit protože jsou jednou za rok školeni inspektorem BOZP a v případě nejasností se obracejí právě na něj. Oslovit přímo inspektorát je ošemetná věc. TZTi jdou přez mrtvoli a Báňská divize válcuje bez "obálek" každého... i stěžovatele... nejdřív se obratte na některého technika BOZP třeba ze seznamu CKAIT www.ckait.cz a prodiskutujte to a ten navrhne další postup. Rozhodně nikdo nemusmí a ani nesmí vykonávat činost která by jej mohla ohrozit na zdraví nebo na životě, aniž by byl řádně vybaven pomůckami pro minimalizaci těchto rizik a nebyl řádně proškolen pro výkon těchto činností.

celp*
hodnocení

0x

V první řadě u toho kdo stavbu provádí.Pokud to nepomůže je tu Inspektorát bezpečnosti práce ,ale to už je velký průšvih když někam přijdou na kontrolu.

katerina*
hodnocení

0x

organizátor by měl zajistit vše i bezpečnost na stavbě. Jinak si můžete stěžovat u něj nebo pokud máte zaměstnavatele a ten vás tam poslal tak by vám měl dát i popruhy na vaše bezpečí takže to říci vašemu zaměstnavateli s tím, že máte pak ještě nárok na příplatek ve výškách *palec*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]