Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životnost (spolehlivost) střešních oken

Od: nocc odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

prosím Vás může mi někdo poradit (PROSÍM POUZE pokud tomu ROZUMÍTE nebo máte zkušenosti... Děkuji!);

Uvažuji o střešních oknech do obytných pokojů. Nevyznám se v tom, ale asi Velux nebo nějaké takové.

Zajímá mne jakou mají živostnost. Jestli neprotečou. Jestli se dělají plastové (protože jsem slyšel na dřevené špatné reference). Případně podle čeho vybírat, abych nekoupil šmejd.

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ideální je, se střešním oknům zcela vyhnout a nahradit je třeba vikýřem. Do něj pak dát normální plastové okno.

Prakticky nelze vyrobit tak kvalitní střešní okno jako běžné.

Co se týče živostnosti, tak při správné montáži, údržbě a režimu větrání vydrží střešní okno stejně jako jakékoli jiné.

uvax5jexac

Jakákoliv díra do střechy je vždy špatně. A vikýř je také zdrojem problémů. V tomto si člověk nevybere.

pepe1*
hodnocení

0x

Plastové jsou v pohodě, dřevěné nejsou zvlášť horší. Největší problém je s ovládací pákou okna. Už se mi rozpadla, protože asi vše vyrábějí v Číně, kde kvalita výrobků je pro ně neznámý pojem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]