Nejste přihlášen/a.
Zdravim, mam vodu samospadem ke studni, kde je vibracni cerpadlo (ted bez kohoutků a zpetne klapky). Vraci se po vypnuti cerpadla voda zpet do studne, nebo ji cerpadlo uz nepusti?
nenapsal jsem jeste, ze je ponorne ve 20m vrtane studni... je to Malys ...jeste, aby teda bylo jasno, ono ja bych jako rad, aby se to vracelo zpatky (a nezamrzalo)
tím bych si nebyl tak jist,čerpadlo Mališ je membránové,vybrační,tuším že pobere nečistity do 2mm,takže si myslím že voda proteče zpět okolo membrány.Vyzkoušel bych to jednoduše,napustím z hadice vodu ze studny do nádoby a nechám po vypnutí hadici ponořenou v nádrži,Dojde-li k odsátí vody zpět ,vím že v hadici voda nezůstane a proteče zpět.Osobně se domnívám,že voda se vrátí zpět do studny.
Nehrajte Radku hru na téma, vím - nevím. Zkuste se vsadit - třeba se mnou, já říkám, voda z vibračního čerpadla se nevrací a zůstává v hadici v úrovni konce hadice. Já vibrační čerpadlo mám v hloubce 25 m, hadici mám volně na povrchu, z které v sezoně vždy po odpojení nástavců voda zůstává. Jinak ještě dodávám, že čerpadlo v ceně tehdy asi 2500,-Kč jsem měl ve vrtu po celý rok až do loňska - tedy asi 13 let. Dal jsem ho do opravy, protože sice šlo, ale nevytlačilo z té hloubky vodu, mechanik mi řekl, že takové čerpadlo po takové době ještě neviděl, skoro netknuté, za opravu jsem dal asi 300,-Kč. Také máte toto čerpadlo, nebo jen tipujete? Pouze dodávám, že pokud se někomu voda vrací, tam tam má těsnění či membránu poškozené. V s a d í t e s e veřejně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.