Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
planujeme stehovani z Ostravska z bytu nekam do domku, kde je lepsi ovzdusi. Padla nam do oka oblast Hane, konkretne Prostejov, nebo smer na Konici. V prostejove je fajn, ze je to vetsi mesto, ale bojim se, ze tam bude pomerne cerno, proto nas spis lakaji ty Konice, ale premyslime, jestli to zase nebude az moc velka "dira". Mame male dite a tak budeme do budoucna resit skolku, skolu a to dojizdeni tam neni uplne idealni. Na druhou stranu je tam docela klid a aspon podle fotek cista priroda a zadny prumysl.
Co se tyka prac.prilezitosti, to neresim, pracuji pres internet, takze je mi jedno, kam presidlim.
Mate nekdo zkusenosti s danymi lokalitami, jaci jsou tam lide a jestli to ma smysl, kupovat tam dum, kdyz jsou to spise zemedelske visky a lide se dnes stahuji spise do mest? Bojim se, aby tam nekdo neskoupil nemovitosti a nevyvezl tam neprizpusobive, pak by clovek mohl barak leda darovat a jit zase o dum dal, nebo mit ze zivota peklo.
Poradte, jestli je to dobra lokalita. Diky moc
Pokud vám jde o čistý vzduch, stěhovala bych se od Konice na sever k Jeseníkům. Konice jsou přece jen na Hané a časté mlhy nejsou vyjímkou. Haná je placatý kraj, v létě přepáleno od slunce. Já ráda hluboké lesy a kopce. Je to jen můj názor. Co tak oblíž Karlovy Studánky? Prý je tam nejčištější vzduch v ČR.
No jo Usko dýchá se tu sice krásně ale jak říká můj kamarád je tu 10 měsíců zima a 2 měsíce chladno. Znám dobře městys Tištín, obec Lipová, Němčice (ty jsou asi městys a možná už jsou spíš Olomocký kraj), Tištín a Lipová nebrat.
doplněno 10.04.15 14:57:Příjde mi to jako "prdel světa", malá dědina a strašně roztahaná,řekla bych tak 1000 obyvatel ale měli MŠ a ZŠ (jak je to dnes nevím).
Liduš a Prostějov není Olomoucký kraj?Já teda žiju v domění že je!
Tazatel-ne ihned ale výhledově mám v plánu (cca kolem 10 roků-v důchodu) přestěhovat se z Jindřichova Hradce do Mostkovic-k Plumlovské přehradě!
doplněno 10.04.15 17:34:jj dokud bylo staré správní dělení tak byl Prostějov Jihomoravský kraj,Olmik byl Severomoravský,dnes jsou jeden-Olomoucký.
Jinak já znám spíš kus Prostějova na druhou stranu-po Vícov i když jsem tam žil víceméně jen do svých 18 roků!
Máte pravdu, je a dokonce i Nezamyslice, Mohelnice a Přerov. Teda i když tento kousek země mám docela zmapovaný (myslela jsem si to) nikdy bych neřekla, že je to Olomoucko.
Lipova je kousek od Konic, proto mi neda se nezeptat - proc nebrat? Po zbeznem projiti to vypada vsechno na jedno brdo.. Proste sire lany pole a mezi nimi semtam viska. Nejaka spatna zkusenost?
Tak Lipovou fakt nebrat ,tam jsou lidi divní
)(měla jsem od tama spolužáky..),já jsem bydlela na Skřípově a teď ve Hvozdu u Konice.Asi bych si vybrala přímo Konici,Je to opravdu město,ne větší dědina,je tam i městský úřad,pracák,policie,občanky,řidičáky,přihlášení auta,benzinka já nevím co ještě,já tam jezdím do práce,ale klidně bych tam žila.Lidi si myslím v pohodě,o kriminalitě nevím,ten děcák je v pohodě,je menší,pár dětí...Samozřejmě je to můj názor,třeba kdyby se ozval nějaký Koničák co do toho víc vidí.
Jo,na lyžování je tu vlek v Kladkách,13km od Konice,ale sněhu je víc u té Lipové a tam na té straně
Zdravím,bydlím 6 km od Konice celých 40 let,napřed na jednu stranu po 26 letech na druhou Pokud neřešíte práci (té zde není)tak to jo,vzduch fajn,v Konici je mateřská škola,základní s gymnáziem,zdravotní středisko,2x lékárna,autobusák,vlak,resturace,obchody...je to takovy maly klidnější město,asi 2500 obyvatel.zeptejte se konkrétně na co chcete,v okolí je hodně vsí,ale Konice je město a těch nepřizpůsobivích,ti tam nejsou,jen pár děcek v děckém domově...
Tak to moc rad slysim. A kde jste bydlela, resp. bydlite? My jeste nemame konkretne jasno, do ktere vsi, nebo primo do konic, ale kvuli spojeni pro deti asi co nejblize konicim, at se dostanou do skoly a pozdeji treba do mesta. Spojeni na olomouc tam jak jsem koukal je, ale jsou to takove klikate cesticky.
Mate trochu prehled o tech lidech? Jsou tam male deti? Pratelsti lide? Tady u nas, co zemedelec, to brucoun - slusne receno, takze se trochu bojim, aby tam nebylo vylozene nepratelske prostredi Je to prece jenom malicke mesto - pochazim z vesnice, ktera mela 2500 obyvatel a rozhodne bych si nedovolil rikat ji mesto, tak jsem zvedavy na Konici, pojedeme se tam teprve podivat
Jinak je fajn, ze tam nejsou neprizpusobivi, ale co ten detsky domov? Ten je primo v konici? To jsem ani nevedel. A jinak? Krade se tam? A da se treba nekam zajet v zime lyzovat, nebo bobovat, kdyz je to takova placka? Auto mame, ale zase jezdit kvuli dopoledni bobovacce hodinu autem, to je nesmysl. Jinak teplo v lete jenom uvitam
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.