Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kolik jedlé sody=kypřicí prášek do pečiva?

Od: misa503® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Nemá náhodou někdo zkušenost, že místo kypřicího prášku používá do pečení jedlou sodu?

Šlo by mi o to, zda se dává stejné množství jedlé sody jako kypřícího prášku . Nebo jak to je?

Děkuji.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*
hodnocení

3x

Já začala kypřící prášek nahrazovat sodou- pečivo nám víc chutná , dávám plnou čajovou lžičku - myslím, že se to rovná sáčku prášku -přiznám se, že jsem to nikdy nepoměřovala

a co navíc vždy to fungovalo

hodnocení

Moc díky, zkusím to tak.

 

hodnocení

2x
avatar babkazov

To jsem zvědavá, jestli to někdo bude vědět. Já sodu používám docela ráda. Dává buchtě specifickou chuť. Občas dám půl prdopu a půl sody. Někdy jen sodu. Ale kolik přesně, to nevím, dávám to odhadem. A to od té doby, kdy moje kolegyně pekla úplně úžasně a její recepty byly: trochu prášku nebo trošku sody. Málokdy dávala celý sáček a vždycky měla buchtu skvělou. Neřešila to. Tak to také neřeším a ještě se nestalo, že by mi buchta nevyskočila. :) Všimla jste si, v telce, když někdo mimo republiku, peče, nikdy nevysypává sáčiček? Vždycky nabere lžičkou z dozy.

 

albatros498022*
hodnocení

2x

Stejné množství, ono v podstatě se jedná o totéž, pouze v prášku je něco málo přísad ve minimálním množství a zbytek je stejná jedlá soda / hydrogenuhličitan sodný/.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]