Kolik jedlé sody=kypřicí prášek do pečiva?

Od: Datum: 09.04.15 05:38 odpovědí: 4 změna: 10.04.15 18:01

Dobrý den.

Nemá náhodou někdo zkušenost, že místo kypřicího prášku používá do pečení jedlou sodu?

Šlo by mi o to, zda se dává stejné množství jedlé sody jako kypřícího prášku . Nebo jak to je?

Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 09.04.15 07:23

Já začala kypřící prášek nahrazovat sodou- pečivo nám víc chutná , dávám plnou čajovou lžičku - myslím, že se to rovná sáčku prášku -přiznám se, že jsem to nikdy nepoměřovala

a co navíc vždy to fungovalo

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 09.04.15 08:30

Moc díky, zkusím to tak.

Datum: 09.04.15 07:23
avatar

To jsem zvědavá, jestli to někdo bude vědět. Já sodu používám docela ráda. Dává buchtě specifickou chuť. Občas dám půl prdopu a půl sody. Někdy jen sodu. Ale kolik přesně, to nevím, dávám to odhadem. A to od té doby, kdy moje kolegyně pekla úplně úžasně a její recepty byly: trochu prášku nebo trošku sody. Málokdy dávala celý sáček a vždycky měla buchtu skvělou. Neřešila to. Tak to také neřeším a ještě se nestalo, že by mi buchta nevyskočila. Všimla jste si, v telce, když někdo mimo republiku, peče, nikdy nevysypává sáčiček? Vždycky nabere lžičkou z dozy.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 10.04.15 18:01
avatar

Stejné množství, ono v podstatě se jedná o totéž, pouze v prášku je něco málo přísad ve minimálním množství a zbytek je stejná jedlá soda / hydrogenuhličitan sodný/.

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.