Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Nemá náhodou někdo zkušenost, že místo kypřicího prášku používá do pečení jedlou sodu?
Šlo by mi o to, zda se dává stejné množství jedlé sody jako kypřícího prášku . Nebo jak to je?
Děkuji.
To jsem zvědavá, jestli to někdo bude vědět. Já sodu používám docela ráda. Dává buchtě specifickou chuť. Občas dám půl prdopu a půl sody. Někdy jen sodu. Ale kolik přesně, to nevím, dávám to odhadem. A to od té doby, kdy moje kolegyně pekla úplně úžasně a její recepty byly: trochu prášku nebo trošku sody. Málokdy dávala celý sáček a vždycky měla buchtu skvělou. Neřešila to. Tak to také neřeším a ještě se nestalo, že by mi buchta nevyskočila. Všimla jste si, v telce, když někdo mimo republiku, peče, nikdy nevysypává sáčiček? Vždycky nabere lžičkou z dozy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.