Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkoureni z turbokondenzacniho kotle

Od: orsi99* odpovědí: 8 změna:
Dobry den, dnes byl u me kominik delat revize kominu ke kolaudaci. Ihned jak videl nas kourovod z kond.kotle. Rikal ze nam to s takhle umistenym kourovodem neskolaudiju. Revize k zapojeni kotle mame. Prikladam foto. Prej to nevyhovuje nejake norme. Nevite jestli se to da nejak zjistit
Odkoureni z turbokondenzacniho kotle
Odkoureni z turbokondenzacniho kotle #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle mne má kominík pravdu...viz. ČSN :

vytapeni.tzb-info.cz/...

orsi99*
hodnocení

Ano samozrejmne ze krbova vlozka musi byt zapojena do komina ale je tam psano ze spotrebic je jen to co ohriva jednu mistnost ale kond.kotel topi cely dum a navic ohriva vodu.

Bože muj...Nepleťte do toho krbovou vložku...

V odkazu co jsem Vám dával, máte na obr.20 schéma ochranného pásma pro spotřebiče 8 a 14kW..

A i když nemám přesné vzdálenosti Vašeho okna, vyústění komína, daných výšek atd, tak i od oka se do toho nemůžete vejít..

doplněno 08.04.15 12:55:

P.S.: odhaduji, že po posunutí vyústění kotle o cca 50cm doprava (z pohledu na foto) by to mohlo vyjít. Jestli to tak ale skutečně je, bude potřeba přeměřit..a nakreslit příslušné ochranné pásmo. To by ovšem Váš projektant měl vědět..

doplněno 08.04.15 12:57:

P.S.II - aloisb. výška ani tak problém nebude, ale úhel 25st ve vztahu k blízkosti okna k vyústění...to podle mne nevyjde na horní hranu okna, ale tak do jeho poloviny..Ale jak říkám, je potřeba přeměřit..a nakreslit.

orsi99*

to já vím ze to nevyjde s tim oknem ten uhel. Potrebuji hlavne zjitit jestli je to problem pri kolaudaci. Byl jsem na urade a tam mi pani rekla ze pokud budu mit vsechny revize a zamereni domu tak nebude problem s kolaudaci. Ale kominik rika neco jineho. Takze reseni: Prodlouzit odkoureni az na strechu. Jelikoz mi Vodar rikal ze pokud by para z kond.kotle foukala na fasadu tak po nejakem case by se to zamastilo. Mate stejny nazor?

To je otázka jak přísní u Vás u kolaudace jsou..těžko předjímat. Kominík Vám na to papír ale evidentně nedá (a nedivím se mu).

Na fasádu je vyvedeno spousta odkouření kondenzačních kotlů...Viděl jsem někde problémy, jinde ne.., takže s jistotou Vám to neřeknu.

Odkoření až nad střechu ano, ale to už jste mohl mít klasický komín. A je samozřejmě otázka, zda to Vás typ kotle umožňuje.

doplněno 08.04.15 17:40:

Omlouvám se za překlepy..., nestihl jsem je opravit..

hodnocení

0x

U Vás bude asi největší problém malá výška té spalinové vlečky - viz tabulka v kap. č. 10 té normy v odkazu výše. Jinak to odkouření přes fasádu do volného prostoru se povoluje jen vyjímečně při stavebních úpravách budov a nikoliv u nových, kde musí být postaven komínový průduch.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Hoši, tady se míchají jabka z hruškama. Kondenzační a TURBO systém jsou dvě rozdílné věci. TURBO je ten výdech se sáním, co vidíme na těch fotografiích. Z kondenzáku je vývod zhotoven z plastové trubky o průměru asi 60-70mm. Z kotle pak vytéká onen kondenzát odtokem do nějakého kanálku, nebo odpadu. Já mám ten TURBO odfuk nějak podobně. Jen prostředkem mezi dvěma okny v prvním patře. V podobném odstupu od těch oken. Pokud onen kominík jinak nedá, šlo by, když je za tou zdí místo, otočit to první koleno nad kotlem doleva(0.5-1m) a pak zase do té obvodové zdi a ven. Pak, by to vyvedení mohlo splňovat podmínku dostatečné vzdálenosti od nejbližšího okna. V návodu ke kotli, by měla být malůvka s příklady, jak to lze řešit ohledně těch oken. Kotel THERM to tam měl. Tak se na to mrkni, jestli to tam taky třeba není. Asi by to šlo vytáhnout až nad tu střechu. Může to mít délku až 8 metrů. Ahoj.

doplněno 08.04.15 20:55:

Ahoj. Oba tyhle kotle mají společné to, že mají uzavřený, tlakový spalovací prostor. Sousedi ho mají od loňska a ten jejich si přifuňuje z té místnosti kde visí a odtah má původním ještě navíc (zbytečně) vyvložkovaným komínem.

Ale nic se nemíchá, samozřejmě i turbokotel může být kondenzační.To na věci nic nemění.Diagram možného umístění kouřovodu na fasádě s ohledem na okna plus další podmínky jsem dal v odkazu výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]