Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Koukám na tento výrobek - akvinaservis.cz/...
Jak se prosím napojí zespodu hadice odpadová z pračky, když hadice je na konci již tvarovaná na uchycení například do vany? Uříznout konec hadice?
Hadice má průměr asi 25mm.
Normálně jsem myslel, že zbuduji ve zdi trubku + jiný sifon a do ní vsunu pouze tu hadici - asi by se musela uřiznout, aby šla do trubky vsunout. To samé pro druhou pračku, budou dvě vedle sebe v prádelně.
Hadice má být v trubce vsunuta volně, ale zde by musela být připevněna, tak aby voda netekla kolem hadice na objímce.
Je to nelogické, že zde jde hadice spodem, logické by bylo, kdyby šla od shora.
Zde by tedy nevadilo, kdyby byly hadice spojeny se sifonem napevno?
Objímkou by se to muselo důkladně utěsnit.
Děkuji za případné vysvětlení.
Já mám v kuchyni pračku i myčku na dřezovém sifonu. Těch řešení bude několik. Já mám za sifonem ještě jeden díl s odbočkou pro ještě jeden odpad. Protože jsou přístroje dál, než byly původní hadice, mám odpadní hadice delší, kupované zvlášť. A na sifonu i na přístroji je drží dotahovací kroužek se šroubkem. Bez problémů. Nejlepší bude, když se přestanete trápit a zajdete do železářství, kde takové problémy řeší mnohokrát za den a tam vám odborně poradí, ukážou a doporučí.
Pračková hadice není tvarovaná na připojení do vany...k tomu bývá pouze v příslušenství plastová "tvarovka", která hadici drží v příslušném tvaru. Samotná pračková hadice má na konci gumovou koncovku, která se napojí na sifon. K sifonu ji připevníte stahovací kovovou sponou. Ty spodní přípojky mají tvarované konce na 3 různé průměry.., takže se vybere ten, na který to sedne.., pokud to bude až ten největší, ty dva spodní se uříznou. Že je hadice připevněna na sifon spodem je naprosto v pořádku, jinak by se lámala.
U některých sifonů je sifon nahrazen kuličkou, kterou přitlačuje pružina do sedla a tím se uzavře cesta zápachu do pračky a tento sifon funguje jak zpětný ventil. Když pračka čerpá vodu, tlak vody překoná odpor pružiny a voda se dostane do odpadu.
U dvojitého sifonu je používán právě tento princip, který kromě zápachové uzávěry zabraňuje, aby se voda vyčerpávaná z jedné pračky netlačila do pračky druhé. Samozřejmě odpadní hadice musí být na sifon nasazena těsně a zajištěna proti sesmeknutí.
Zdravím . Jenom bych chtěl trošku poupravit pana martincakl . U starších typů hadic bývá k vidění , že jsou konce tvarovány na zaháknutí do vany. ,,U" kus . na některých jsou i na konci přísavky a nebo jsou zakončeny kuličkou na utěsnění konce hadice. ( něco jako bývaly dříve porcelánové vršky na sklenicích myslím od zonky) Ale to jen tak pro zajímavost a doplnění. Jinak to samozřejmě na věci nic nemění.
To mám právě já u obou starších praček. Ten "U "kus uříznu a napojím na sifon. Takové pračky budou vedle sebe a bude tam sifon pro dvě pračky (dvojitý).
Jo v pohodě , jenom bych doporučoval to stáhnout páskou na hadice. ( jako hadice u auta)
Ideální výška sifonu od země je horní třetina výšky bubnu pračky. Chápu , že u vás už je to daný. to jenom pro zajímavost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.